ABD Konsolosu Adıyamanlılar Vakfı ve Çalışmalarına Hayran Kaldı

Gelinen nokta itibariyle Türkiye’nin ve İstanbul’un en faal Sivil Toplum Kuruluşlarından biri haline gelen ve her geçen gün yerli ve yabancı diplomatların ilgi odağı olan

  Adıyamanlılar Vakfı, bu kez İstanbul’un ABD Konsolosluğu Siyasi İşler Müsteşar yardımcısı Salvatore Amodeo ile birlikte siyasi konsolos Bayan Courtney Hood’u ağırladı. Vakfın çalışmalarını yerinde gören Salvatore Amodeo ve Bayan Courtney Hood, Adıyamanlılar Vakfına adeta hayran kaldılar.

            ABD konsolos heyetini Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan ve beraberinde Vakıf Başkanı Vekili Mustafa Karlı, Vakfın mütevelli heyet üyesi ve İşadamı Ramazan Aksoy, Kurucu Mütevelli heyet üyesi ve Genel Müdür Hüseyin Gözgü, Vakıf Yönetim Kurulu Üyelerinden Av. Abdurrahman Dursun, Av. Bülent Selçuk, Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Mehmet Baykurt ve Vakfın Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Demir tarafından karşılandı.

            İstanbul’un ABD Konsolosluğu Siyasi İşler Müsteşar yardımcısı Salvatore Amodeo ve siyasi konsolos Bayan Courtney Hood’un Adıyamanlılar vakfına yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek söze başlayan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan, 14 yıl önce kurulan vakfın bünyesinde 17 komisyon oluşturduğunu ve oluşturulan bu komisyonlar çerçevesinde toplum odaklı hizmetlere ağırlık vererek çalışmalara devam ettiğini kaydetti. Bayhan, “Vakıf olarak her zaman “Yereli güçlü olmayanın geneli güçlü olmaz” felsefesiyle hareket ederek, bu anlayışla vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. En büyük amacımız İstanbul-Adıyaman arasındaki köprü vazifesini çok iyi bir şekilde ircaa etmektir. Adıyaman ilimiz, Turizm ve Kültür alanında büyük bir zenginliğe sahip olduğu gibi Ermenisiyle, Süryanisiyle, Türküyle, Kürdüyle, Zazası, Türkmeni ve Çerkezi ile herkesin kardeşçe yaşadığı bir kent konumundadır. Bir bakımda İstanbul ve Adıyaman kültürlerin birleşmesi için büyük zemin oluşturuyoruz . Vakfımız bünyesinde yer yıl 5 bin kişinin katıldığı piknikler düzenliyoruz. Onlarca derneklerin katıldığı futbol turnuvası düzenliyoruz. Her yıl Ramazan ayında 1500 yakın insanımızın katıldığı iftar programı ve yüzlerce öğrencimize burs imkânı sağlayarak hizmet ağımızı çok daha geniş tutmaya çalışıyoruz. İşte, bütün bunları yaparken tek bir gayemiz vardır ki, o da kültürümüzü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır” dedi.

            ABD Konsolosluğu Siyasi İşler Müsteşar yardımcısı Salvatore Amodeo; ABD’nin bir diplomatı olarak İstanbul’da görev yapmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirerek bu konuda kendini şanslı bulduğunu söyledi. Amodeo, “Doğrusu devlet desteği olmadan bir vakfın bu kadar yoğun çalışmalara imza atabileceğini hiç tahmin etmiyordum. Burada siz değerli Adıyamanlılar Vakfı Yöneticileriyle bir araya gelmekten son derece büyük onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Vakıf çalışmalarını her zaman önemsiyor ve yapılan çalışmaları da her zaman takdirle karşılıyoruz. Türkiye ile ABD tarih boyunca birbirlerine karşı iki müttefik ülke oldular. ABD Başkanı Sayın Obaman’ın Başkanlık görevine başlamasıyla ilk dış ziyaretini Türkiye yi ziyaret etmekle başlaması her iki ülkenin dostluğu açısından önemli bir kanıtıdır. Obama Türkiye ziyareti sırasında en fazla önem verdiği ve desteklediği nokta ise ABD-Türkiye arasındaki ticaret hacminin artmasına yönelik yaptığı çalışmalar olmuştur. İkinci önemli husus ise Diplomatik açısından ABD ile Türkiye arasında güçlü bir diplomasinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi ve sürmesidir” dedi.  

            ABD Siyasi konsolos Bayan Courtney Hood; Bugüne kadar ilk kez Türkiye de bir vakfı ziyaret etme şansı bulduklarını söyledi. Bayan Hood; “Buradaki vakıf çalışmalarını ABD’deki Üniversite mezunları olan öğrencilerin vakıf çalışmalarına benzettim. Sayın Başkanımızdan vakıf bünyesinde yapılan çalışmalarını duyunca gerçekten çok etkilendim. İnsanlara düşen en önemli görevlerden biri kültürünü korumak, korumak ve bunu gelecek kuşaklara aktarmaktır. Bunu şahsen önemli bir hizmet olarak görüyorum. Yabancı bir diplomat olarak Türkiye’nin kültürüne, örf ve adetlerine hayran kalıyorum” diyerek, vakıf yöneticilerin kendilerine karşı gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

            ABD Konsolosluğu Siyasi İşler Müsteşar yardımcısı Salvatore Amodeo ve siyasi konsolos Bayan Courtney Hood’un son derece sıcak bir atmosferde Vakıf yöneticileriyle karşılıklı yapılan sohbette zaman zaman ikili sohbetlerle bazı sorular sordular. Büyük bir kısmı ise Vakıf Mütevelli üyesi ve iş adamı Ramazan Aksoy ve Mustafa Karlı’ya soruldu. Aksoy ve Karlı; bir iş adamı olarak ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacminden memnun olup olmadığını ve küresel krizin kendilerini etkileyip etkilenmediğini şayet etkilenmişse ne derecede etkilediğini sordular.

            İşadamı Ramazan Aksoy ise; “Daha evvel Türkiye-ABD arasında en büyük sorun kota sorunuydu. Kota sorunun Sayın Obaman’ın Türkiye ziyaretiyle çok daha iyi bir konuma geldi. RAMONS Firması olarak bu krizden önce de ABD’nin bazı ünlü firmalara mal gönderiyorduk. Şimdide göndermeye devam ediyoruz. Bu manada çok fazla sıkıntı çekmediklerini” söyledi.

Türkiye ve ABD dostluğunun kalıcı olması için ABD’nin dikkat etmesi gereken durumları da dile getiren Vakıf yöneticileri, ABD ekibini Adıyaman’a da davet ettiler.

Son Eklenenler