Adıyamanlılar Vakfı Mezunları ve Mensupları Çiğköfte Gününde Buluştu

Adıyamanlılar Vakfı Mezunları ve Mensupları Çiğköfte Gününde bir araya gelerek hasret giderdiler.

Adıyamanlılar Vakfında gerçekleştirilen toplantıya Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hacı Orhan, Vakıf Başkan Vekili Mustafa Karlı, Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Mehmet Baykurt, Burs Komisyonu Başkanı Hüseyin Ural, Üniversiteliler Komisyonu Başkanı Ramazan Oruç, İşadamı Hacı Pekdemir ve Salih Yeşil katıldı.

İstanbul dışında da katılımın olduğu ve birçok meslek grubundan insanların bir araya geldiği buluşma samimi bir ortamda gerçekleşti. Programın organizasyonluğunu yapan Üniversiteliler Komisyonu Başkanı Ramazan Oruç toplantının açılış konuşmasında birlik ve beraberlikten bahsetti.

Oruç, “Giderek kalabalıklaşan İstanbul’da insanlar her geçen gün yalnızlaşmakta ve birbirinden uzaklaşmaktadır. Aynı şehirlerde yaşamamıza rağmen, bulunduğumuz noktaya aynı yollardan ve aynı atmosferi soluyarak gelmemize  rağmen, 2 veya 3 yılda bir ancak birbirimiz ile görüşebiliyoruz.  İşte, insanlar arasındaki bu iletişim ağını biraz daha güçlü kılmak için senede bir kez de olsa Üniversite dönemlerinde Vakfımızdan burs almış veya İstanbul dışında eğitimini tamamlamış, İstanbul’da yaşayan hemşerilerimiz ile vakfımızın mensuplarını bir araya getirmeyi amaçladık. Bu yıl 1.sini yaptığımız bu buluşmayı her yıl Nisan ayının son haftasında bir araya gelerek geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Böylece Adıyamanlı gençler arasındaki iletişimi daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz.” Diyerek toplantıya katılan bütün katılımcılara teşekkür etti.

Bayhan, “Vakıflar Sosyal Paylaşım Merkezleridir”

Çiğköfte gününde katılımcılara hitap eden Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan ise, “Mezunlar ve Mensuplar” buluşmasına iştirak eden bütün gençlere teşekkür ederek; bu toplantının Adıyamanlılar arasındaki tanışma ve kaynaşma açısından son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Bayhan, “Bugün burada son derece önemsediğim bir toplantıyı gerçekleştirmenin mutluğunu yaşıyorum. Geleceğimizi önemsiyorum çünkü bugün bu noktaya getirdiğimiz vakfımızı gelecekte bizden sonra görev alacak olan gençlerimizin çok daha iyi bir yere getireceklerine inanıyorum. Vakıflar Sosyal Paylaşım Merkezi rolündedir. Bu denli öneme haiz olan vakfımızı aynı hızla önemli yerlere getirmek sizlerin elindedir. İnşallah, Özel Adıyaman Üniversitesi hayalimizi de yakın bir zamanda gerçekleştirirsek, sizleri de bu üniversitenin konferans salonunda çok daha güzel imkânlarla ağırlamanın gururunu yaşayacağız. Yeterki bir olalım, diri olalım. Birimiz hepimiz ve hepimiz birimiz için çalıştığımız müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz engel yoktur” diyerek gençlere parlak bir gelecek vaat etti.