2008-2009 Yılının ilk burs töreninde konuşmacı olarak katılan Psikolog İ.Nabi Selçuk

2008-2009 Yılının ilk burs töreninde konuşmacı olarak katılan Psikolog İ.Nabi

Selçuk öğrencilere önemli mesajlar verdi.

“İLETİŞMİN OLMADIĞI YERDE HEP YALNIZLIK VARDIR”

Adıyamanlılar Vakfının 2008-2009 Eğitim ve Öğretim yılı ilgili ilk burs töreninde konuşmacı olarak katılan Uzman Psikolog danışmanı İ.Nebi Selçuk, “Üniversite, Şehir ve İletişim konularıyla ilgili öğrencilere önemli mesajlar vererek, özelikle öğrenciler arasında iletişim bağının çok güçlü olması gerektiğine vurgu yaptı.

Burs Komisyonu tarafından tertiplenen ve vakfın düğün salonunda tertiplenen burs dağıtım törenine Adıyamanlılar Vakfı Başkan Vekili Mustafa Karlı, Eski Adıyaman Milletvekili ve Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Burs Komisyon Başkanı Hüseyin Oral, Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkanı A.Gani Tekin, Yönetim Kurulu Üyelerinden Cuma Durak, Hasan Göksu, Ahmet Demir, Hukuk Komisyon Başkanı Av. Mehmet Baykurt, Spor Komisyonu Başkanı Mustafa Kavak, Komisyonlarda görev alan yöneticiler, İşadamları, Dernek Başkanları ve 300 yakın öğrenci katıldı.

Programın sunuculuğunu her zaman olduğu gibi Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkanı A.Gani Tekin yaparken, Burs Komisyonu Başkanı Hüseyin Oral ise sadece selamlama konuşması yapmakla yetindi. Oral, “Öğrencilerimize düşen bir tek görev var o da günün birinde mezun olup iş sahibi olduğu zaman kendilerinden sonra Üniversitede okuyan kardeşlerine burs verilmesi konusunda duyarlı olmalarını beklediğini” söyleyerek bu hususta emeği geçen herkese teşekkür etti.

Adıyamanlılar Vakfı başkan adına bir konuşma yapan Eski Adıyaman Milletvekili ve Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu ise herkesin bu güzel mekânın değerini iyi bilmelerini gerektiğine vurgu yaparak, gençlere de bir takım nasihatlerde de bulundu. Göksu, “Gelecekte hayallerimizle özdeşleşmek istiyorsak mutlaka çok çalışmalıyız. İstanbul da okumak bile bir ayrıcalıktır. İstanbul’un tarihinden, kültüründen ve yaşanan her türlü güzellikten yararlanmaya gayret ediniz. Bilesiniz ki sizler şu anda sadece kendi sınıf arkadaşlarıyla veya aynı okuldaki arkadaşlarınızla yarışmıyorsunuz. Aynı zamanda dünyanın dört bir yanında öğrenim gören arkadaşlarınızla yarışıyorsunuz. Bunun farkında olmalısınız. Aksi halde sadece üniversiteyi bitirmekle iş bitmiyor. Bugün aslında gönlümüzde geçen burs müracaatında bulunan bütün öğrencilerimize burs vermekti. Ancak imkânlarımız şimdilik bu kadarına el verebiliyor. Bugün burs alma hazmini nasıl duyuyorsanız. İnşallah bir gün gelecek burs verme hazmini de tadacaksınız” dedi.

Vakfımızın ilk burs töreninde konuşmacı olarak katılan Psikolog İ.Nabi Selçuk ise, öğrencilere “Üniversite, Şehir ve İletişim konularıyla ilgili öğrencilere önemli mesajlar verdi. Ayrıca Üniversite yaşantısı ile başlayan Kültürel ve sosyal değişimler karşısında kişinin yeni sosyal çevreye uyumu ve entegrasyonu sağlayacak etmenler ile ilgili konulara da açıklık getirdi.

Selçuk; “Özelikle Üniversite öğrencilerimizin bulundukları şehir ve Üniversite ile olan bu yeni iletişimlerini sağlama konusunda vakıf ve derneklerin büyük bir rolü vardır. Bunun en bariz örneği ise bugünkü atmosferin oluşmasını sağlayan Adıyamanlılar Vakfıdır. Bu tür Sivil Toplum Kuruluşları sadece burs vermekle birlikte gençlerin sosyal sıkıntıların çözümüne de önemli katkıları olduğunu” söyledi.

Değişim, Mekânsal Değişim, Kültürel Değişim ve Kültürler Müzayiği konulara da sine vizyon gösterisi ile açıklık getiren Selçuk; “Unutmamalıdır ki iletişimin olmadığı yerde hep yalnızlık vardır. Yalnızlığın sonucunda ise karamsar bir havanın hâkim olmasını sağlar. Bu nedenle insanlar arasındaki iletişim en az insanların yaşama sevinci kadar önemlidir. İnsanlar arasındaki iletişimin sağlanması hususunda Sivil Toplum Örgütlerine büyük görev düştüğü gibi gençlerimizin de Sivil Toplum Kuruluşlarına karşı duyarlı olmaları konusunda büyük bir görev düşüyor. Özelikle Vakıf ve Dernekler Öğrencilerimiz açısından dertlerine derman oluyor. Bu konuda Adıyamanlılar Vakfının bir ilkeye imza attığını görüyoruz. Emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Burs törenine katılanlar, gerek dile getirdiği şiirleriyle herkesin gönlünü fetheden şair Ziya Taştan’a ve gerekse her toplantıda olduğu gibi bu toplantıda da çiğköfte ikramını eksik etmeyen vakfımızın sponsoru Çiğköfteci Osman’a teşekkür ederek ayakta alkışladılar.