ÜNİVERSİTELER KOMİSYONU TOPLANDI

Adıyamanlılar Vakfı Üniversiteliler komisyonu Adıyamanlılar Vakfında ilk toplantılarını gerçekleştirdiler. Üniversiteliler Komisyonu başkanı Ramazan ORUÇ başkanlığındaki toplantıya Vakfımızın kurucularından Ali ŞAHİN, Burs Komisyonu Başkanı Hüseyin ORAL ve İstanbuldaki Üniversitelerde okuyan 40 öğrenci katıldı.

Toplantıda Üniversiteliler Komisyonu başkanı Ramazan ORUÇ; “Tüm toplumsal yapıların ve hareketlerin dinamik unsuru gençler olduğunu ve rutinin dışına çıkıp, amatör bir ruhla ama profesyonelce hizmetlerine devam etmek isteyen Adıyamanlılar Vakfının da bu dinamizmden faydalanması için tüm öğrencilerin Vakıfta görev almaları gerektiğini dile getirdi.”

Toplantıda Üniversitelerin Tıp, Hemşirelik, Ebelik, Eczacılık, Diş Hekimliği, FTR v.b. sağlık bölümlerinde okuyan öğrencilerden bir grup oluşturuldu. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği öğrencisi M. Emin Toprak ve İstanbul Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Tülay kavak başkanlığındaki grubun 2009 yılı hedefleri oluşturuldu. Adıyamanlılar Vakfı bünyesinde sağlık projeleri üretecek olan Sağlık grubu öncelikle İstanbul ve diğer illerdeki Adıyamanlı sağlıkçılar envanteri çalışması yapacak. Ayrıca Adıyaman’da görülen yaygın hastalıklar ile ilgi bir çalışma yapılması, Her ay Vakıfta düzenlenen burs programlarında sağlıkla ilgili sunumların yapılması, aylık yayınlanan Adıyamanlılar Vakfı dergisinde bir sağlık köşesinin oluşturulması kararlaştırıldı.

Ayrıca Adıyamanlılar Vakfının kuruluşundan (1996)  bu yana burs verdiği öğrencilerin envanterinin çıkarılması ve bu öğrencileri bir platformda buluşturulması için çalışmalara hız verilmesi ve aylık yayınlanan Adıyamanlılar Vakfı dergisinde bir Gençlik köşesinin oluşturulması kararlaştırıldı. İki saat süren toplantı, Üniversiteliler Komisyonunun İstanbuldaki tüm Adıyamanlı Üniversite öğrencilerini kucaklayan bir platforma dönüşmesi temennileriyle sona erdi.