ADIYAMANLILAR VAKFI YENİ STRATEJİSİNİ BELİRLEDİ.

Vakfın son Yönetim Kurulu toplantısının ana gündem maddelerinden biri İstanbul’da Adıyaman Üniversitesi kurmak oldu. Konunun Yönetim Kurulunda deklere edilmesinden sonra Adıyamanlılar Vakfı Dergisi Editörü Abdulkerim Sonkaya ya özel bir açıklamada bulunan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan, önemli olan inanılmazı başarmak olduğu söyleyerek, Adıyamanlılar Vakfı olarak bundan böyle en büyük hedefinin İstanbul’da Adıyaman Üniversitesini kurarak, yeni bir ilk’e imza atmak olduğunu söyledi.

Bayhan, “Vakfımız kurulduğundan bu yana en büyük hedefi geleceğe yönelik yatırımları ön planda tutarak bunları hayata geçirmektir.  Vakfımız kurulduğundan iki ay sonra birçok zorlukları göğüs gelerek İstanbul’da okuyan öğrencilerimize burs vereye başlamıştır. Çok büyük ulusal krizlerde bile asırlık vakıflar burs vermeyi durdururken, vakfımız burs hizmetini kesintisiz devam ederek yaklaşık 5000 gencimize burs hizmetinde bulunmuştur.

İstanbul’dan sıfırdan bir arsa alarak 6 katlı Kültür Merkezi kuran vakfımız, haftanın her günü kültürel ve sanatsal etkinliklere imza atarak her sene kendisine ait rekorları kırmaya devam ediyor. Bundan böyle Vakfımızın temel bir amacı var o da İstanbul’da Adıyaman Üniversitesi kurarak yeni bir ilk’i gerçekleştirmektir.

Şimdiye kadar hayırsever insanların destekleriyle hizmetlerini sürdürmeyi devam eden vakfımız, bundan böyle yine vatandaşlarımızın vereceği pozitif enerjisiyle hedefimizi en kısa zamanda yakalamanın çabası içerisinde olacağız. Burada aydınlık yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerin yetişmesi için önemli, kaliteli ve etkili bir kurumu Türkiye’mize armağan ederek yolumuza devam edeceğiz. Bütün bu hizmetlerin yanında seminerlerimiz, toplantılarımız, sempozyumlarımız, araştırmalarımız, pikniklerimiz, yayıncılık ve tanıtım hizmetlerimiz ve değir rotun etkinliklerimiz hız kesmeden devam edeceğini” söyledi.