İSTANBUL’UN İKİ GÜZİDE BAŞKANI PANELDE BULUŞTU

İstanbul’un iki güzide Belediye Başkanları olan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Adıyamanlılar Vakfının bursiyerleriyle bir araya gelerek “Gençlik ve Yerel Yönetim” konulu bir sempozyum verdiler.

Bazı vakıf Yöneticilerin, birçok işadamların ve 400 yakın bursiyer öğrencinin katıldığı “Gençlik ve Yerel Yönetim” panelin Moderatörlüğünü İBB Kültür A.Ş Genel Müdürü ve Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan yaptı.

Çağrıcı; “Diploma Almakla İş bitmiyor”

Panelin ilk konuşmacısı olan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, böylesi güzide bir topluluğa hitap etmekten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, gençlere hayat tecrübesinden ve yerel yönetim alanında yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Çağrıcı, “Bazen düşünüyorum acaba birçok güzellikleri birlikte paylaştığımız bu tür güzel mekânlar olmasaydı kim bilir gençlerimiz şu an ne durumda olurdu. Gençlerimiz dün olduğu gibi yarında ülkemizin geleceği için önemli bir potansiyeldir. Bu potansiyeli korumak ve kollamak adına toplum olarak hepimize büyük bir görev düşüyor. İçinde bulunduğumuz şartlar itibariyle gençlerimizin ümitsizliğe düştüğü en önemli konu işsizliktir. Bu işsizlik sorunu gidermek için yerel yöneticiler olarak elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz. Ancak öğrencilerimiz şunu iyi anlasın ki, artık sadece üniversiteyi bitirmekle veya diploma almakla iş bitmiyor. Başta yabancı dil ve bilgisayar uzmanlığı olmak üzere çeşitli meslekler edinmek için gayret sarf etmeleri gerekir. Bağcılar Belediyesi olarak yerel yönetim anlaşışı çerçevesinde en fazla önem verdiğimiz konu mesleki kurslar açarak gençlerimize iş istihdamı yaratmaya çalışıyoruz. Bu anlamda AB meslek edindirme Projesinde tam 3 bin kişiye iş olanağı sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor. Gençlerimize burada tek istirhamım yerel yönetim çalışmalarını yakın takibe alarak, değişik alanlarda hazırladıkları projelerini bizimle paylaşmasını arzu ediyoruz” diyerek panelin hazırlanmasında emeği geçen herkese hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.

Göksu; “Gençlik ruhu her zaman devrimcidir.”

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise; Konuşmanın büyük bir bölümünü Gençlik dinamizmi ve insanların sosyolojik algısıyla alakalı konulara vurgu yaptı. Göksu, “Akademik çalışmalarına ağırlık veren biri olarak okuduğum kitaplardan daha çok dinlediğim sözler benim için rehber oldu. İnsanların hayatına yön verebilecek dört ana temel başlık vardır. Bunlar medeniyet algısı, şehir algısı, gençliğin ne anlama geldiğini ve ev ödevidir. Furkan ve idrak sahibi bir insan olarak bu işin vukufiyetini bilirsek sorun kendiliğinden çözülür. Ancak şunu iyi bilmemiz lazım ki,  gençlik ruhu her zaman devrimcidir. Olası tepkilerini ne zaman ne şekilde vereceği bilinmez. Çünkü gençlik her zaman şefkat bekler, yenilik ister, teknoloji ister ve anlayış ister. Bu nedenle Esenlerde sosyal projeler çerçevesinde 3 adet Gençlik Merkezi açtık. Günde 500 gencimiz burada kendini yeni bir hayata hazırlamaya çalışıyor. En büyük amacımız gençlerimize yeni bir anlayış ve yeni bir hayat kazandırarak onları kendi ayaklarının üzerinde durmasını sağlamaktır. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki hangi gencimiz hangi AK Partili Belediye Başkanın kapısını çalarak sorunlarını anlatırsa mutlaka yardımcı olacaklarına inanıyorum. Çünkü bütün arkadaşlarımızın temel felsefesi gençlerimizin sorunların çözüm bulmaktır. Bu konuda yeterki gençlerimiz çalışsın ve azimli olsun. Yeter ki kapımızı çalma cesaretini göstersinler. Gerisi mutlaka gelir” diyerek, bu imkânı tanıyan vakıf yöneticilerine minnet duygularını ifade etti.

Panelin kapanış konuşmasını yapan İBB Kültür A.Ş genel Müdürü ve Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Nevzat Bayhan, çalışmalarıyla bütün İstanbul’un takdirini kazanan iki değerli Belediye Başkanımızı Adıyamanlılar Vakfımızda ağırlamaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Bayhan, “Ülkemizin en değerli iki Belediye Başkanımız öğrencilerimize “Gençlik ve Yerel Yönetim” konularıyla ilgili can alıcı konulara değindiler.  Verdikleri bu bilgilerin öğrencilerimiz açısından son derece faydalı olduğuna inanıyorum. Burada önemli böylesi deneyimli ve birikimli insanların düşüncelerinden yararlanarak geleceğe emin adımlarla yürümektir.”Diyerek, katkılarından dolayı her iki Başkan’a teşekkür etti.