İSTANBUL’DA KONSER VEREN ÇELİKHANLI DENGBEJLERE SEVGİ SELİ

Son zamanlarda birçok Televizyon kanallarında yöreye has söyledikleri Kürtçe türkülerle herkesin büyük sevgisini kazanan Çelikhanlı Dengbejler, İstanbul’da ilk kez Adıyamanlılar Kültür Merkezi Düğün salonunda gurbetteki hemşerilerine konser vermenin zevkini yaşadılar.

Adıyamanlılar Vakfı Sosyal Yardımlaşma ve Halkla İlişkiler Komisyonu ile Çelikhan Derneği işbirliğince düzenlenen Dengbejler konserine İBB Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Dr. Aziz Arı, Bağcılar İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Demir, Aksaray-İstanbul Halk Bankası Şube Müdür Yardımcısı Fahri Canlı, Adıyamanlılar Vakfı Kurucularından Ramazan Aksoy, Vakfın Yönetim kurulu Üyesi Cuma Durak, vakfın komisyon başkanları, çok sayıda dernek başkanları, işadamları, siyasetçiler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Adıyamanlı ünlü çiğköftecilerinden olan OSES’in çiğköfte ikramında bulunduğu geceye yaklaşık 500 kişi katılırken, Çelikhan’ın sevilen Dengbejlerden Mahmut Çınar, Haşim Tokdemir ve kızı Gülistan Tokdemir delal, bimal, çafreş, ğazal, şirinamın, ayli deme, herım kuda, bılbılo, isal çuma bahki sarte, kekçi teze, bırındarım gibi topluma mal olmuş, birbirinden güzel Kürtçe ve Türkçe parçalarıyla insanların ruhunu okşayarak, İstanbul’daki hemşerilerine unutulmayacak derecede güzel bir gece yaşattılar.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Sosyal Yardımlaşma ve Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı Hasan Demir ve Çelikhan Derneği Başkanı Fayik Yaylagül geceye katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ise, “Adıyaman yöremizin kültürünü Dünyanın başkenti olan İstanbul’da yaşatmak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen Dengbejler gecesine yoğun katılımlarından ötürü büyük bir sevinç duyduğunu ve bu anlamı gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İBB Kültür A.Ş Genel Müdürü ve Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu gün burada Türkiye’mizin ve Adıyaman’ın ne denli zengin bir kültüre sahip olduğunu gördük. Özelikle Dengbej kardeşlerimizin giyimiyle, kuşamıyla, sesi ve müziği ile son derece ahlaklı bir duruş sergileyerek hepimizin yüreğine su serptiler. Bu anlamlı Organizasyonu düzenleyen Adıyamanlılar Vakfı Sosyal Yardımlaşma ve Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı Hasan Demir’e, Çelikhan Dernek Başkanı Fayik Yaylagül’e ve Vakfımızın Medya İletişim Komisyonu Başkanı Abdulkerim Sonkaya’ya şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yöresel kıyafetiyle büyük ilgi gördü

İstanbul’da konser veren Dengbejlerden Gülistan Tokdemir, sahne aldığı gecede yöresel kıyafetiyle ve güzel sesiyle gecenin en renkli isimlerinden biri oldu. Bazı parçalarını yalnız, bazılarını ise Babası Haşim Tokdemir ile birlikte söyleyen Gülistan Tokdemir, izleyicilerden büyük bir alkış aldı.