Kültür A.Ş. Genel Müdürü ve Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Başkanı Nevzat Bayhan “İstanbul Fahri Kültür

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkentliği sürecinde İstanbul’un tanıtımına katkılarından ötürü Kültür A.Ş. Genel Müdürü ve Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Başkanı Sayın Nevzat Bayhan’ı Avrupa’da İstanbul’un tanıtımıyla ilgili oluşturulan tanıtım platformu çerçevesinde, “İstanbul Fahri Kültür Büyükelçisi” olarak taltif etti.  Kültür A.Ş. Genel Müdürü ve Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Başkanı Sayın Nevzat Bayhan’a “Brüksel’deki İstanbul Ofisi Yönetim Kurulu Üyeliği çerçevesinde özverili hizmetlerinden ötürü şükranlarını” belirten şiltte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş, Bayhan’a“gönüllü hizmetlerinden” ötürü gurur duyduklarını da ifade etti. Ve “İstanbul’un gerçek bir dostu olarak” bu girişime katılmayı kabul ettiği için de teşekkür etti. “Avrupa’da diyaloga teşvik başlatılması, kültürel farkındalık ve bütünleşmenin başlatılmasında önemli bir rol üstlenildiğinin” altını çizen Başkan Topbaş, bu çalışmaların “Avrupa’da yaygın olarak paylaşılan idealler” noktasında da önemli bir unsur olduğu belirti.
Bu çerçevede Kültür A.Ş. Genel Müdürü ve Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Başkanı Sayın Nevzat Bayhan, İstanbul’un Avrupa’da tanıtımı ve Avrupa Birliği ile İstanbul arasındaki diyalog sürecinin güçlendirilmesinde “Fahri Kültür Büyükelçisi” olarak görevlendiriliyor.
İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkentliği sürecinde, özellikle Brüksel’de kurulan tanıtım ofisinde hem iletişim hem de kültürel ve sanatsal aktiviteler noktasında önemli bir görev üstlenen Kültür A.Ş., açılış organizasyonunu da “sıfır hata” ile gerçekleştirerek herkesin övgüsünü ve alkışını almıştı.
Bunun yanı sıra gerçekleştirilen kültürel ve sanatsal organizasyonlarda İstanbul’un çok kültürlülüğünü, bir arada yaşama kültürünü ve ‘Medeniyetler Çatışması’ tezine karşılık olarak ‘Medeniyetler İttifakı’ gerçeğinin İstanbul’da kuvvet bulduğunu önemle vurgulayan Kültür A.Ş., Prestij Kitap yayımcılığından ulusal ve uluslar arası fuarlara, müze işletmeciliğinden önemli kültürel organizasyonlara ev sahipliği yapmaya uzanan geniş bir yelpazede İstanbul’un kültür ve sanat hayatının önemli aktörleri arasında yer aldı.
Kültür A.Ş. Genel Müdürü ve Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Başkanı Sayın Nevzat Bayhan’a, İstanbul Fahri Kültür Büyükelçiliği unvanı ile ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu:
 “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başkanımız Sayın Kadir Topbaş zamanında önemli bir kültür ve sanat şehri olmuş, her alandaki baş döndürücü performansıyla dünyada biricilik koltuğuna oturmuştur. Özellikle yeni yapılan kültür merkezleri, tiyatro binaları, kültürün “ev”sizliğine çare olmuştur.  İster istemez Kültür A.Ş. gibi ve sair kültür kurumlarının, kuruluşlarının sorumlulukları da başkanımızın yerel yönetim vizyonunun dayandığı kültür ve sanat temelleri çerçevesinde artmıştır. Bugünkü başarımızın altında yatan en büyük neden, başkanımızın kültüre ve sanata olan hâmiliğidir. Bizler, İstanbul sevdalısı Başbakanımızın ve İstanbul’a alt yapı ve üst yapı hizmetlerinin yanında sosyal ve kültürel birçok hizmette bulunan, çağ atlatan UCLG Başkanımızın gelecek projeksiyonları çerçevesinde üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirebiliyorsak bizlere ne mutlu.”
“Bu unvanın verilmesi, temsil ettiğim kurumum ve şahsım adına heyecanımızı tazeledi” diyen Bayhan, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. olarak Başkanımızın taltiflerinin bütün çalışma arkadaşlarım ve şahsım için gurur vesilesi olarak saklayacağız” değerlendirmesinde bulundu.