ADIYAMANLILAR VAKFI'NIN ADIYAMAN ŞUBESİ DUALARLA AÇILDI

Merkezi İstanbul'da bulunan Adıyamanlılar Vakfı'nın Adıyaman Şubesi dualarla açıldı.

Atatürk Bulvarı üzerinde yapılan açılışa Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Onursal Başkan Nevzat Bayhan, eski milletvekillerinden Ahmet Doğan ve Mahmut Göksu, Ticaret Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sabri Orman, AK Parti İl Başkanı Av. İ.Halil Fırat, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, kurum amirleri, gazete sahipleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda basın mensupları, vakfın mütevelli heyeti üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Adıyaman Şube Başkanı Murat Demirkol, Genel merkezi İstanbul’da bulunan Adıyaman Vakfı'nın herkes için bir değer olduğunu belirterek, 15 yılda kimsenin hayal edemeyeceği bir konuma geldiğini söyledi.

Demirkol, “Tüm kesimleri kucaklayan ve temsil eden bir anlayışla son derece titiz bir çalışma içersinde olunacağız. Vakıf olarak, tüm kesimleri kucaklayan ve temsil eden bir anlayışla son derece titiz bir çalışma içersinde olunacağız. Şubemiz bundan böyle bütün Adıyamanlıların desteği ile adından sıkça söz ettirilecek hale geleceğini” söyledi.

Vakfın Genel Başkanı Ömer Özkartal ise, hizmet anlamında tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, gayelerinin insana hizmet olduğunu vurguladı. Özkartal, Adıyaman bugün hizmet anlamında tarihi bir gün yaşıyor. Tek gayesi insana ve insanlara hizmet etmek olan vakfımız, bundan böyle daha geniş kapsamlı bir şekilde hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. İnanıyorum İstanbul’da olduğu gibi Adıyaman’da bu gaye ve ilkeler doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.” Diyerek, açılışa katılan herkese teşekkür etti.

AK Parti Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş ise, vakıfların medeniyetler dünyasının bir parçası olması gerektiğini ve insanlar açısından önemli bir hayır kuruluşu olarak bilinen vakıflarla olan ilişki düzeyi çok daha iyi bir noktada olması gerektiğini söyledi.

Son olarak konuşan Vali Ramazan Sodan, Adıyamanlılar Vakfı'nın bir marka olduğunu ve güzel hizmetler yaptığını söyleyerek, vakıfla ne kadar gurur duyulursa duyulsun az olduğunun altını çizdi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Adıyaman eski Milletvekillerinden Mahmut Göksu, Ahmet Doğan, Ticaret Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sabri Orman, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, İl Müftüsü Mehmet Şahin açılış töreninde yaptıkları konuşmada vakıfların ve vakıf anlayışının önemine dikkat çekerek, hayır yolunda önemli mesafe kaydeden Vakıf yöneticilerine teşekkür ettiler.

Resim sergisi büyük beğeni kazandı

Konuşmaların ardından Müftü Mehmet Şahin tarafından okutulan duanın ardından, kurdele kesildi. Davetliler, daha sonra hep birlikte Ankara da Emniyet Müdür Yardımcısı olan Ebru sanatçısı Ahmet Akgün, ressam Hasan Demirbağ ve ressam Remzi Taşkıran’ın katkılarıyla düzenlenen resim sergisini gezdiler. Vakıf yararına düzenlenen ve satışa sunulan resimler büyük ilgi gördü.

Basınla İstişare Yemeği

Şube açılışı öncesinde Adıyaman basını ile istişare mahiyetinde bir araya gelen vakıf yöneticileri, vakfın bu aşamaya gelmesindeki etkin rolünden bahsedildi.

Polis evinde düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Vakıf Genel Başkanı Ömer Özkartal ve Vakıf Şube Başkanı Murat Demirkol, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de basın mensubu arkadaşlarıyla birlikte daha güzel hizmetlere imza atacağını söyleyerek, katkılarından dolayı bütün basın mensuplarına teşekkür ettiler.

Şubenin Yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor