VAKIF YÖNETİCİLERİ SAHABİ KABRİNİ ZİYARET EDEREK DUA ETTİLER

Genel Merkezi İstanbul’da bulunan Adıyamanlılar Vakfı heyeti, Sahabi kabrini ziyaret ederek dua ettiler.

Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, Adıyaman ziyareti sırasında Samsat İlçesi’nde bulunan Safvan bin muattal kabrini vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu, Adıyaman eski Milletvekillerinden Ahmet Doğan Vakfın kurucu üyelerden Ali Şahin, Ramazan Aksoy, Yönetim Kurulu Üyelerinden Yusuf Tosun ve Hacı Osman Pekdemir ile birlikte ziyaret ederek dualar ettiler.

Burada Samsat ilçe müftüsü Kamil Ruhi Albayrak’dan Sahabi kabri ile ilgili yapılan veya yapılacak olan çalışmalardan bilgi aldılar.

Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, Türkiye de yeri kesin olarak bilinen iki sahabeden birinin Adıyaman’da olması inanç turizmi açısından ilimiz için büyük bir şans olduğunu ve bu şansın en iyi şekilde değerlendirilmesi içinde başta STK olmak üzere herkese büyük bir görev düştüğünü söyledi.

Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı KİPTAŞ tarafından hazırlanan projenin bir an önce hayata geçmesi için siyasi ve bürokrasi anlamda olması gereken bütün imkânlarını kullandığını ve bundan sonra da kullanmaya da devam edeceğini kaydetti.

Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan da, KİPTAŞ’ın Sahabi kabri ile ilgili hazırladığı projenin hayata geçmesiyle Adıyaman’a sosyo ve ekonomik anlamda büyük bir hareketlilik getireceğini ve bu projenin hayata geçmesi içinde herkesin elinden gelen gayreti sarf etmesi gerektiğini söyledi.