Bozkurt; Vizyonunuzu Geniş Tutun

Adıyamanlılar Vakfı Ocak Ayı burs törenine konuşmacı olarak katılan Eski Adıyaman Milletvekili Mahmut Bozkurt'un kızı ve Atlasjet Havayolları Finans Direktörü Esra Bozkurt, öğrencilik hayatından ve iş hayatından kesitler sunarak yeni yetişen gençlerimize vizyonlarını geniş tutmaları ve hayata hep cesurca yaklaşmaları konusunda nasihatlerde bulundu.

Burs alanında yeni yetişen genç nesillere yönelik sağladığı katkı ile herkesin büyük takdirini kazanan Atlasjet Havayolları'nın başarılı Finans Direktörü Esra Bozkurt, öğrencilik hayatındaki bilgi birikiminden iş hayatındaki çalışmalarına kadar yaşadığı deneyimlerini yeni yetişen gençlerle paylaştı.

Zor şartlarda okumanın başarılı olunamayacağı anlamına asla gelemeyeceğini ve tam aksine sizi başarıya götürebilecek en önemli etkenlerden biri olması gerektiğini söyleyen Esra Bozkurt, “Unutulmamalıdır ki inanan insan her zaman başarılı olmaya adaydır. Girişken olmak, azimli olmak veya vakıf gibi bir sosyal paylaşımın bir parçası olmanın başarıyı etkileyen en önemli faktör olduğunu dile getirdi. Her şeyden önce itibarınızdan ödün vermeyeceksiniz, kaybedilen para yerine gelebilir ama itibarın geri dönüşü asla olamaz. Ben Adıyaman doğumluyum ve Adıyamanlı olmaktan da her zaman gurur duyuyorum. Adıyaman hepimizin imrenerek baktığı, gurur duyduğumuz bir memlekettir. Adıyaman’a ve Adıyamanın geleceği olan gençlerine sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu olmalı. Bu sorumluluğun farkında olmamız lazım”  şeklinde konuştu.

Burs töreni sonrasında Vakfın idari katında Üniversite öğrencileriyle uzun süre sohbet ederek, sorunlarını dinleyen Esra Bozkurt, çok idealist bir ailenin idealist çocuğu olduğunu belirterek, her öğrencinin mutlaka ideallerin olması gerektiğini söyledi.

Bozkurt, “Her şeyden önce paylaşmayı bir sorumluluk olarak göreceğiz. Bu sorumluğunu kanıtlamak için de her şeyden önce kendi memleketimizin insanlarına sahip çıkmakla mükellef olacağız. Unutmamalıdır ki bir öğrencinin ihtiyacı sadece burs almaktan ibaret değildir. Sosyal ilişki düzeyimizi çok geniş kapsamda ele almakla birlikte öğrenmeyi, araştırmayı ve başarmayı becermemiz gerekir. Aksi halde hayatta başaralı olmamız çok zor olabilir” dedi.

Törenin kapanış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ise, burs törenine konuşmacı olarak katılan Atlas Jet’in finans direktörü Esra Bozkurt’a anlamlı konuşmalarından ötürü teşekkür etti.

Özkartal, “Her yıl çok sayıda üniversite öğrencilerimize burs hizmetinde bulunarak, bu anlamda yeni yetişen gençlere re örnek olma özelliğini gösteren Esra Bozkurt hanımefendiye vakfımız adına şükranlarımı sunuyorum. Gelecekte bilgi birikimi başta olmak üzere istihdam alanında da gençlerimize büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi. Haber: Abdulkerim SONKAYA/İSTANBUL