Adıyaman Harfane Grubu Büyük Alkış Aldı

İstanbul’da Adıyamanlılar Vakfı Sanatçılar Komisyonu Başkanı Haydar Ulaş tarafından yeni kurulan ve Adıyamanlı sanatçıların yer aldığı İstanbul’daki Adıyaman Harfane Grubu Başakşehir 2. Etapta OLİMPA Alış Veriş Merkezinde düzenlenen konserde söyledikleri birbirinden güzel türkülerle vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Konsere Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı ve Gazeteci-Yazar Nevzat Bayhan, Başakşehir Adıyamanlılar derneği başkanı Ahmet Melik, Gaziosmanpaşa ve Arnavutköy Adıyamanlılar derneği başkanı Ramazan Okay, Gerger dernek başkanı Ahmet Mancak, OLİMPA Alış Veriş Merkezi Müdürü Eyüp Akbal, çok sayıda işadamı, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Fırat Türküsü Duygusal Anlar Yaşattı

İstanbul’daki Adıyaman Harfane grubuyla birlikte sahne alan Adıyaman folklor ekibi güzel oyunlarla vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Özelikle Türk Halk Müziğinin sevilen isimlerinden Haydar Ulaş’ın seslendirdiği “Fırat” Türküsü ile birlikte halkoyunları ekibinin Fırat’ta yaşanan dramatik sahneyi canlandırmış olması duygusal anlar yaşattı.

Burada bir konuşma yapan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan konserin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ise, İstanbul’daki Adıyaman Harfane grubunun 12 kişilik kostümünü belediye tarafından karşılanacaklarını söyledi. Haber: Abdulkerim SONKAYA/İSTANBUL