VAKFIMIZIN YÖNETİCİLERİ ÜNİVERSİTE BÖLÜM BAŞKANLARIYLA BULUŞTU

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal beraberinde Vakıf Mütevelli heyeti ve Yönetim Kurulu Üyeleri Vakıfta burs alan Üniversite Bölüm Başkanlarıyla bir araya geldiler.

Üniversiteliler Komisyonu Başkanı Metin Fendoğlu ve komisyon üyeleri tarafından yeni hayata geçirilen Üniversite öğrencilerin teşkilatlanma ve bölümlendirme çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

Sadece İstanbul’da 500’e yaklaşan bursiyer sayısı ile hâyır yarışında önde olan vakfımız bu yıl ilk kez burs vermenin yanı sıra bütün bursiyerlerine daha çok katkı sağlayabilmek için öğrencilerin içerisinde bölümlendirme çalışması yaptı.

Bu bölümlendirmenin sonucunda öğrenciler okumuş oldukları fakültelere göre birleştirildi. Böylece Sağlık Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Bölümü, Eğitim Fakülteliler Bölümü, Hukuk Fakülteleri Bölümü, Mühendislik ve Teknoloji Bölümü, İlahiyat Fakülteleri Bölümü ve İletişim ve Gazetecilik Bölümü olmak üzere toplam 7 bölüm kuruldu. Kurulmasının en önemli temel unsuru ise Vakıfta burs alan öğrencilerin muzun olup gittikten sonra kendi alanında vâkıfa sahip çıkmasında önemli bir kapı aralamak ve her geçen gün vakfın daha iyi noktaya gelmesini sağlamaktır.

Bölümlerin başkanlıklarına ise H. Yusuf Perihan(Sağlık Bölümü), Ömer Han Benlice( İktisadi ve İdari Bilimler Bölümü), Mesut Turan (Eğitim Fakülteliler Bölümü), M. Nasuh Gördağ ( Hukuk Fakülteleri), M. Burak Bozkır (Mühendislik Bölümü), Hüseyin Karagül (İlahiyat Fakülteleri) ve Ümmü Gülsüm Yaşar ise (İletişim ve Gazetecilik) getirildi.

Konuya ilişkin vakıf yöneticilerine bilgi sunumu yapan Üniversiteliler Komisyonu Başkanı Metin Fendoğlu, bu çalışmalara ve bölüm başkanlıklarına yardımcı olmaları amacıyla öğrenci işlerindeki çalışmalarıyla dikkat çeken gençlerden oluşturduklarını söyledi. Fendoğlu, Bu çalışmaların paralelinde ise İstanbul’daki tüm üniversitelerden bir veya iki öğrenci temsilcisi seçilerek bu temsilciler sayesinde bütün Adıyamanlı öğrencilere ulaşmaya imkân tanınacaktır.  Ayrıca bölümlerin yapacağı çalışmaların desteklenmesi ve denetlenmesi için de İcra Kurulu oluşturulacağını kaydetti.

İcra Kurulu ise Hanımlar Komisyonu Hülya Göksu, Burs Komisyonu Başkanı Ramazan Oruç, Üniversiteliler Komisyonu Başkanı Metin Fendoğlu, Mehmet Güngören, Tülay Kavak, Yunus Emre Yıldız, Ömer Han Benlice, Ömer Elveren, Uğur Dağ, M. Şerif Sarıkaya ve Ümmü Gülsüm Yaşar’dan oluştuğunu belirten Metin Fendoğlu, Bölüm başkanları ve temsilciler ilgili oldukları komisyon başkanları ile koordine olarak kendi alanları konusunda yapacakları çalışmalarda komisyonlar ile birlikte hareket etmeleri amaçlanmakta olduğunu söyledi.

Bu çalışmaya dışarıdan destek veren İBB Gençlik Meclisi Divan üyesi hemşerimiz Abdurrahman Durukan Aslan ise kısa bir selamlama konuşması yaparak vakfın sadece burs vermenin dışında tüm öğrenciler için bir akademi gibi çalışması gerektiğini söyledi. Ayrıca bu çalışmalar için ellerinden gelen tüm desteği sağlamakla birlikte Gençlik Meclisi olarak tüm Adıyamanlılar Vakfı öğrencilerine kapısının açık olduğunu söyledi.

Toplantıya Adıyamanlılar Vakfı Ömer Özkartal, Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Vakfın kurucu genel sekreteri Mahmut Göksu, Hüseyin Gözgü ve Hasan Aydın katılarak, Üniversite öğrencilerin bu önemli çalışmalara vizyon ve güç katacağına inandığını ve öğrencilerin vakıf çalışmaları hakkındaki bütün projelerine desteklerini esirgemeyeceklerini kaydederek, gençlerle birlikte önemli projelerde yer almaktan onur duyacaklarını söylediler.