Dr. Kırmızı, Öğrencilere Hayatın Zorluklarını ve Çözüm Yollarını Anlattı

Yaklaşık 500 Üniversite öğrencinin katıldığı Adıyamanlılar Vakfı Şubat ayı burs törenine konuşmacı olarak katılan Vakıfbank BT Süreç Yönetimi ve Uyum Müdürü Dr. Abdulkadir Kırmızı, üniversite öğrencilerine hayatın zorluklarını ve çözüm önerileriyle ilgili bilgiler sundu.

Konuşmasına Çelikhan’daki ilk orta ve lise yıllarında yaşadığı hayat zorluklarıyla ilgili bir kesitle başlayan Dr. Abdulkadir Kırmızı, Öğrencilere hayatın zorluklarının üstünden gelmek için çalışmanın ne kadar önemli olduğunu anlatmakla birlikte hayal etme ve başarma arzusuyla imkânsız gibi görünenin sıkıntıların üstesinden gelmenin mümkün olduğunu ve karşılarına çıkan her fırsatı ise mutlak surette değerlendirilmesi gerektiği ile ilgili kendi hayatından yaşanmış örneklerle dile getirdi.

Bizi ötekileştirmeye çalışanların her zaman var olmaya devam edeceğini, ancak kendi içimizdeki gücü bir araya getirmekle birlikte sağlıklı sonuç almanın mümkün olacağının altını çizdi.

Kırmızı, “Şartlar bizi öyle bir duruma getirdi ki her şeyden önce İngilizceyi kendi anadilimiz gibi öğrenmemiz şart olmuştur. Bu haliyle İngilizce artık bir yabancı dil konumundan çıkmıştır. Bunun paralelinde ise üniversitede okuyan genç kardeşlerimizin derslerinde başarılı olmaları zorunlu olmuştur. Ancak bunun yeterli olmadığını ve farklı çalışmalarla öne çıkmayı ve farklılaşmayı sağlamak için de çok daha fazla ders çalışılması gerektiğini” kaydetti.

Konuşmanın akabinde iki ayrı öğrenci grubu ile bir etkinlik yapıldı. Etkinlikle, birlikte hareket etmenin  ve takım olmanın bireysel sonuçlardan çok daha önemli sonuçlar elde etmek için zorunlu olduğu, liderlerin mutlaka sesi az çıkanları da dinlemesi gerektiği ve rekabetin sonuçlar üzerinde ne kadar etkili olduğu, kız ve erkek grubunu futbol topu oyunuyla ayrı ayrı yarıştırarak gösterildi. Bu farklı etkinlik, özelikle öğrenciler tarafından merakla izlendi.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ise başta toplantıya konuşmacı olarak katılarak gençlere son derece yararlı bilgiler veren Dr. Abdulkadir Kırmızı ya ve bütün katılımcılara teşekkür etti.

Özkartal,  “Şu anki mevcut konjonktürde Adıyaman’ın hak etmesi gereken yerde olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Adıyaman’ın her alanda arzu edilen seviyeye gelmesi içinde Sivil Toplum kuruluşlarına önemli derecede görev düşmektedir. Adıyamanlılar Vakfı olarak bu manada üzerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Adıyaman için özünde ders çıkarılması gereken önemli konular var. Bu konuların üstesinden gelmek içinde her şeyden önce gençlere önemli rol düşmektedir. Doğrusu söylenmek gerekirse bu azimleri gençleri görünce geleceğe yönelik son derece umut var olduğumu ve dezavantajı avantaja çevirebilecek kapasiteye sahip olduğunu” söyledi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA/İSTANBUL