Kalkınma Sempozyumu İçin Hazırlıklar Sürüyor

İki önemli konuyu masaya yatırmak için toplanan Adıyamanlılar Vakfı yöneticileri Vakıf Başkan Vekili Mustafa Karlı başkanlığında toplandı. Toplantıya vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu, Mütevelli heyet üyelerinden Hüseyin Gözgü ve Hüseyin Ural başta olmak üzere Yönetim kurulu üyeleri ve komisyon başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkan vekili Mustafa Karlı, toplantının iki önemli gündem maddesi olduğunu, bunlardan bir tanesi 31 Mayıs-2 Haziran arası Adıyaman’da düzenlenecek olan “Kalkınma” sempozyumu, bir diğeri ise 25 Mayıs Cuma günü Saat 20.00 de İstanbul’da Miniaturk de düzenlenecek olan Adıyaman’daki Safvan Bin Muattal Hazretleri’nin kabri ve müştemilatının inşası için icra edilecek olan tanıtım ve katkı gecesi olduğunu belirterek, Adıyaman için büyük önem taşıyan bu iki önemli konuya büyük ehemmiyet gösterdiğini ve bu hususta emeği geçen herkese teşekkür etti.

3 gün devam edecek olan Sempozyum da 4 Oturum gerçekleştirilecek

Sempozyum ile ilgili gelinen nokta itibariyle vakıf yöneticilerine bilgi veren Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, 8 yıl önce başlanan ve iki yılda bir Adıyaman’ın sosyokültürel ve ekonomik anlamda kalkınmasına yön veren başlıklar altında Sempozyum düzenlediğini ve bu yıl düzenlenecek olan 4. Medeniyetler Kavşağı Sempozyumun ana teması ise “Kalkınma” olacağını söyledi.

Sempozyumu, Adıyaman Valiliği, Belediye, Üniversite, Sanayi ve Ticaret Odası İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliğince gerçekleştireceklerini belirten Bayhan, 3 gün sürecek olan Sempozyumda 4 oturum gerçekleştireceklerini ve bu oturumlarda yaklaşık 30’a yakın bilim adamı, akademisyen, siyasetçi, bürokrat, işadamı, düşünür ve yazarlar tarım, hayvancılık, madencilik, turizm ve sanayi konular üzerinde bildiri sunarak sempozyuma büyük katkı sunacaklarını, bunu Nemrut Tepesi’nde şiir okumalarıyla taçlandıracaklarını söyledi.

Sahabe kabri için tanıtım ve katkı gecesi düzenlenecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi KİPTAŞ tarafından hazırlanan ve yaklaşık 30 Milyon TL ye mal olması beklenen Sahabe Kabri Projesi ile ilgili bugüne kadar yapılan ve bundan böyle yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi sunumu yapan Vakfın Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu ise, sahabe kabri projesinin hayata geçmesi hususundaki ilk önemli adımı 25 Mayıs Cuma günü İstanbul Miniaturk de Safvan Bin Muattal Hazretleri’nin kabri ve müştemilatının inşası için tanıtım ve katkı gecesi olacağını söyledi.

Adıyamanlılar Vakfı öncülüğünde İstanbul’daki bütün Sivil Toplum kuruluşların katkılarıyla düzenlenecek olan tanıtım ve katkı gecesi için hazırlıklara başlandığını ve bu önemli geceye Adıyaman Valisi, Milletvekilleri, Belediye Başkanı, Türkiye Diyanet Vakfı 2. Başkanı Mazhar Bilgin, İstanbul’daki çok sayıda işadamı, bürokrat ve siyasetçilerin de iştirak edeceklerini kaydederek, hep birlikte bu önemli sorunun üstesinden gelmeye gayret göstereceklerini belirtti.