Sahabe Kabri Külliyesi Projesi Hayata Geçiyor

İstanbul büyükşehir Belediyesi KİPTAŞ A.Ş. tarafından hazırlanan sahabe Külliye Projesi 3 etaba ayrılarak 1. Etap olarak da Camiinin yapımı düşünülmektedir. Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde hayata geçilerek olan projenin tanıtımı ve finansmanı için ilk toplantı Cuma günü Saat: 20:00’de Miniaturk’de yapılacaktır. Proje tamamlandığında inanç turizmi açısından Adıyaman, peygamberler şehri Şanlıurfa ve sahabeler şehri Diyarbakır ile birlikte bölgede büyük bir potansiyel oluşturacaktır.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan AK PARTİ Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, “Bu proje sadece Samsat ve Adıyaman’ın değil Türkiye’nin projesidir. Proje, Türkiye Diyanet Vakfı’nın sorumluluğunda yürütülecektir. Projeye destek amacıyla İstanbul’da yapılacak tanıtım ve finans toplantılarının organizesini başta Adıyamanlılar Vakfı olmak üzere İstanbul’daki STK’lar eliyle yürütülecektir. İstanbul’dan sonra da Adıyamanlıların yoğun yaşadığı kentler olan Ankara, Bursa, İzmir, Adana, Mersin, Malatya ve Antalya gibi illerde de yine Sivil toplum Kuruluşlarımız marifetiyle benzer toplantılar yapılması düşünülmektedir. Bu nedenle toplantıya sadece İstanbul’daki işadamları davet edildi. Toplantılarımızın ilkini Eyüp Belediyemizin desteğiyle yapmaktayız. Bununla da Eyüp Sultan’dan Safvan B. Muattal’a bir gönül köprüsü kurmayı amaçlamaktayız.”

Bu önemli geceye Adıyaman Valisi Ramazan SODAN, Adıyaman Milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir TOPBAŞ, Belediye Başkanları, Eski Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU, Türkiye Diyanet Vakfı 2. Başkanı Mazhar Bilgin, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet YILDIRIM, İslam ansiklopedisi yazarlarından Prof. Dr. Yaşar KANDEMİR, Prof. Dr. Mahmut KAYA, Doç. Dr. Mehmet EFENDİOĞLU, Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin NURSAÇAN, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN, İstanbul’daki Adıyamanlı olan veya olmayan çok sayıda işadamı, bürokrat, siyasetçi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın camiasından birbirinden değerli insanların katılması bekleniliyor. Haber: Abdulkerim SONKAYA