Vakfımız, Adıyamanlı 135 Kişiyi Çanakkale ye Götürdü

Merkezi İstanbul’da bulunan Adıyamanlılar Vakfı Gençlik Komisyonu tarafından düzenlenen Çanakkale gezisine 135 kişi katıldı.

Adıyamanlılar Vakfı Gençlik Komisyonu başkanı Ömer Baydur ile Vakfın koordinatörü Osman Kılıç’ın koordinatörlüğünde Çanakkale ye götürülen kafilenin araç teminini Esenler belediyesi ve Bağcılar Belediyesi tarafından sağlandı.

Toplam 135 Adıyamanlının ailece katıldığı Çanakkale gezisiyle ilgili bir değerlendirmede bulunan Gençlik Komisyonu Başkanı Ömer Baydur, çok anlamlı bir gezi düzenlendiğini ve bu gezi rehber eşliğinde bir gün boyunca başta şehitlik olmak üzere birçok yerleri ziyaret ettiğini söyledi.

Özellikle savaşın olduğu bölgenin manevi havasının bir başka olduğunu kaydeden Baydur, “Başta Seddülbahir Kalesi, Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyaları, Mecidiye Tabyaları, Seyit Onbaşı Anıtı, Gerçek Şehit Anıtı, Soğanlı Dere Şehitliği, Alçıtepe Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Anıtı, Sargı Yeri Şehitliği, 57. Alay Şehitliği, Arıburnu ve Conkbayırı’nı  adım adım gezerek son derece duygu dolu anların da yaşandığı ve anılarla dolu bir gün geçirdiklerini” belirtti.

Geziye katılan vatandaşlar ise hayatında ilk kez ataların şehit düştüğü toprakları ziyaret ederek, onlara dua etmemizi sağlayan başta Vakıf yöneticileri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Geziye Katılanlara Çanakkale Savaşı İzletildi

Çanakkale gezisine katılan vatandaşları gezi öncesinde Adıyamanlılar Vakfında bir araya getirerek, burada Çanakkale savaşı destanı ile ilgili bilgi sunumu yapan Adıyamanlılar Vakfı gençlik Komisyonu Başkanı Ömer Baydur, Tarihi destanlarla dolu olan Çanakkale, kardeşliğin simgesi olduğu gibi Türkiye’nin de gururu olduğunu söyledi.