Muhteşem Geçen Finalin Adı AKGER Spor Oldu

Adıyamanlılar Vakfı Spor Komisyonu tarafından bu yıl düzenlenen ve toplam 28 takımın iştirak ettiği Dernekler Arası 12. Geleneksel Halı Saha Futbol Turnuvası’nın final maçının kahramanı “AKGER Spor” oldu.

Bağcılar Belediyesi Mahmutbey Stadı’nda oynanan ve son derece muhteşem geçen final şöleninde güçlü râkibi GADER Spor’u 4-1 yenmeyi başaran ve maç sonrasında uzun süre şampiyonluk sevincini taraftarlarıyla paylaşarak kutlayan AKGER Spor’un şampiyonluk kupasını AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın verdi.

Turnuvanın ikincisi olan GADER Spor’un kupasını ise Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, üçüncü olan BADER Spor’un kupasını Adıyaman Milletvekilli Murtaza Yetiş ve turnuvanın en centilmen takımı olan Söğütlübahçe Spor’un kupasını ise Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Köse verdi.

Ayrıca ‘Yılın En Centilmen Yöneticisi’ Akverdi Derneği’nden Yavuz Kızılaslan ile Tırkidin Dernek Başkanı Enes Çingay, ‘En İyi Golcü’ kategorisinde ise Esenyurt Adıyaman İl ve İlçeleri Derneği’nden Saim Solak ve Çifthisar Köyü Derneği’nden Arif Batmaz, ‘En Centilmen Oyuncu’ kategorisinde ise Görgenli Derneği’nden Kadir Akaya ile Kaşyazı köyünden Yavuz Koç’a kupa ve plâket verildi.

Ayrıca turnuvanın düzenlenmesindeki gayretleriyle dikkatleri üzerine toplayan Vakfın Spor Komisyonu Başkanı Nazif Demir’e, Gençlik Komisyonu Başkanı Ömer Baydur’a, Üniversiteliler Komisyonu Başkanı Metin Fendoğlu’na, Spor Komisyonu Başkan Vekili Ramazan Belvermiş’e, Gençlik Komisyonu Başkan Vekili Cumali Doğan’a ve maçların hâkemlerine katkılarından ötürü teşekkür plâketleri takdim edildi.

Başkan Özkartal’a forma hediyesi

GADER Spor Başkanı Ramazan Okay ise, il dışında olması münasebetiyle final şölenine katılamayan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal için özel hazırlanan “02 Ömer Özkartal” yazılı formayı Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan’a takdim ederek büyük bir jestte bulundu.

Demir, “Bu seneki turnuvaya 28 takım katıldı”

Futbol turnuvasıyla ilgili bilgiler veren Vakfın Spor Komisyonu Başkanı Nazif Demir, bu seneki turnuvaya toplam 28 dernek takımının katıldığını ve yaklaşık 10 haftalık maraton sonucunda GADER Spor ile AKGER Spor’un finale isimlerini yazdırmayı başardıklarını söyleyerek turnuvaya katılan bütün takım yöneticilerine ve futbolcularına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bayhan, Turnuva’ya katılan takımlara teşekkür etti

Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan ise, Vakıf olarak her yıl geleneksel olarak sürdürülen “Dernekler Arası 12. Geleneksel Halı Saha Futbol Turnuvası”na büyük bir katılımın olduğunu söyledi.

Bayhan, “Turnuva boyunca Adıyamanlı genç kardeşlerimizin Adıyaman’a yakışır bir şekilde centilmence ve sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu hiç unutmadan maçları oynamış olması bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir. Bu önemli etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan bütün dostlarımıza ve hemşerilerimize şükrân borçluyuz. Bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen başta Spor Komisyonu ile Gençlik Komisyonu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Turnuvanın şampiyonu olan ve dereceye giren takımların kupasını vererek tebrik ve teşekkürlerini sunan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, yine Adıyaman Milletvekillerinden Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Köse, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Orhan, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Uyan, GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz birer selamlama konuşması yaparak her yıl değişik sosyal etkinlikler çerçevesinde İstanbul’daki binlerce Adıyamanlıyı bir araya getirip büyük organizasyonlara imza atan Adıyamanlılar Vakfı’na teşekkür borçlu olduklarını belirterek bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Harfane ekibi coşturdu

Binlerce taraftarların eşliğinde yapılan final müsabakası öncesinde Adıyamanlı sanatçılardan Ramazan Garipses ve Harfane ekibi Adıyaman yöresine ait türküleriyle vatandaşları coşturdular. Tam bir bayram havası içerisinde geçen konserin ardından Adıyamanlılar Vakfı’ndan burs alıp da mezun olan öğrenciler ile hâtıra resmi çekildi. Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında güzellikler ve başarılarla dolu bir ömür geçirmeleri temennisinde bulundu.

Final maçına ilgi büyük oldu

Katılımın yüksek olduğu ve Adıyamanlıların büyük ilgi gösterdiği 12. Geleneksel Halı Saha Futbol Turnuvası final şölenine AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, yine Adıyaman Milletvekillerinden Murtaza Yetiş ile Mehmet Erdoğan, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Vakfın Başkan Vekili Mustafa Karlı, Başkan Yardımcısı Abdurrahman Dursun, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Köse, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Orhan, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Uyan, Esenler Belediye Meclis Üyesi Ramazan Aksoy, Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi İrfan Karataş, GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, çok sayıda dernek başkanları, işadamları, Vakfın Yönetim Kurulu üyeleri, komisyon başkanları ile binlerce Adıyamanlı vatandaş katıldı.

Turnuvaya katılan takımların isimleri şöyle:

Akger, Bader, Akpınar, Kocahisar, Esenyurt Adıyaman il ve ilçeleri, Karadut-1, Karadut-2, Canbeg, Çifthisar, Narince, Karaköse, Tütenocak, Yarpuzlu, Kaşyazı, Görgenli, Çoğder, Söğütlübahçe, Agid, Gader, Drijan, Sırakaya, Eskitaş, Dumlu, Budaklı, Tırkidin, Akverdi, Akdoğan ve Yayladalı.

Haber ve Fotoğraflar: Abdulkerim SONKAYA - İSTANBUL