Vakfımızın Onursal Başkanı Bayhan, Darülaceze Müessese Müdürü Oldu

Yaklaşık üç yıldır Darülaceze Müessese Müdürlüğü görevini yürüten İstanbul Vali Yardımcısı Yalçın Bulut görevini, Adıyamanlılar Vakfı Onursal başkanı ve gazeteci yazar Nevzat Bayhan’a devretti.

Darülaceze Çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen devir teslim ve plaket töreninde konuşan Nevzat Bayhan, görevlerin bir bayrak yarışı olduğunu, yarışı önde götürmek için bayrağı alanın daha yüksek performansla hareket etmesi gerektiğini belirtti.

“Duyulması veya görülmesi halinde bizi veya sevdiklerimizi mahcup edecek eylem ve söylemlerden uzak durmalıyız” diyen Bayhan, Bağlı oldukları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sn. Fatma Şahin’in vizyonu doğrultusunda bu hayır kurumunda herkesin sorumluluğunun bilincinde olarak hareket etmesi gerektiğini, acezelerin burada bulunmalarının varlık sebebi olduğunu belirtti.

“Bütün dinlerde insan mutluluğu, toplum huzuru ve ahiret inancı mevcut, ahirette ise cennet ve cehennem var. Bu acezelerimize burada cennet hayatı yaşatmadan cennete girmek oldukça zordur. En zor şartlarda bu muhteşem kurumları bize miras bırakan Başta Sultan Abdülhamit Han olmak üzere Başbakanımız, bakanımız ve emeği geçmiş bütün büyüklerimizin bizden beklentisi bu kurumu kutsal amacı doğrultusunda cennetasa bir mekân haline getirmektir. Bu beklentiyi en güzel şekilde karşılamak boynumuzun borcudur. Kuruma emeği geçen herkese medyun-u şükranız” diyen Nevzat Bayhan, üstün gayretlerinden dolayı eski müdür, İstanbul Vali Yardımcısı Yalçın Bulut’a teşekkür ederek plaket takdim etti.

Duygusal bir konuşma yapan Yalçın Bulut emaneti emin ellere vermenin mutluluğunu yaşadığını belirterek gösterilen bu ince davranıştan dolayı Bayhan’a teşekkür etti. Daha sonra personelle tek tek vedalaşan Bulut, yeni yönetime başarılar diledi.