İSTANBUL DAKİ STK BAŞKANLARI BİRLİKTE İFTAR YAPTI

Adıyamanlılar Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri İstanbul’daki Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ile birlikte iftar yaptı.

Adıyamanlılar Vakfı Sivil Toplum Kuruluşları Komisyon Başkanı Ahmet Demir tarafından tertiplenen iftar programına Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Vakıf Başkan Vekili ve Karadut Derneği Başkanı Mustafa Karlı, Başkan Yardımcısı Av. Abdurrahman Dursun, Adıyamanlılar Derneği Başkanı Mehmet Deniz, Esenyurt Adıyaman İl ve İlçeleri Dernek Başkanı Şükrü Orak, GADER Başkanı Ramazan Okay, Başakşehir Adıyamanlılar Derneği Başkanı Ahmet Melik, Esenyurt Adıyamanlılar Derneği Başkanı Adil Aslan, Gerger Derneği Başkanı Av. Ali Acar, Kâhta Derneği Başkanı İrfan Çalış, Çelikhan Derneği Başkan Vekili İsmail Özlemiş, Sincik Derneği Başkanı Hamit Peker, Sincik Gönüllüleri Derneği Başkanı Cemil Keskin, Görgenliler Derneği Başkanı İsmail Akkaya, Taşkale Derneği Başkanı Ramazan Karadağ, Eskitaş Derneği Başkanı Talat Ağar, AGİD Başkan Yardımcısı Ali Eman, Pınarbaşı Derneği Başkanı Hüseyin Özmen, Canbeg Derneği Başkanı Abdulbaki Durmuş, Esendere Derneği Başkanı Av. Ali Yücel, Yarpuz Köyü Dernek Başkanı Şükrü Akyüz, Kocahisar Köyü Dernek Başkanı Yunus Kutlar, Güngörmüş Köyü Dernek Başkanı Mehmet Sancak, Çoğ-Der Başkanı Nihat Saltaş, Taraksu Derneği Başkanı Ahmet Alak, Tütenocak Köyü Dernek Başkanı Fayik Kılıç, Akdoğan Köyü Dernek Başkanı Hacı Konan, Narlıdere Dernek Başkanı Faruk Kılıç, Saraycık Derneği Başkanı Kahraman Karakoca, Vakfın Yönetim Kurulu üyelerinden Yusuf Tosun, Cuma Durak ile İzzet Ayaz, Basım-Yayın Komisyonu Başkanı Süleyman Alpaydın, ASU TV İstanbul Sorumlusu Emin Doğan, www.gergerhaber.com Web Sayfası Genel Yayın Yönetmeni Abdurrahman Kurtbey ve çeşitli dernek yöneticileri katıldı.

Son derece yayarlı konuların yanı sıra İstanbul’da uzun süredir muallakta bırakılan Adıyamanlılar Federasyonu ile ilgili konu da masaya yatırıldı. Konuya ilişkin düşüncelerini dile getiren Adıyamanlılar Derneği Başkanı Mehmet Deniz ve bazı dernek başkanları federasyonun daha fazla zaman geçirmeden bir an önce kurulması gerektiğini beyan ederek, kişilerin siyasî düşüncesi ne olursa olsun bir kenara bırakarak, Adıyaman’ın menfaati için bir an önce bu önemli konuya neşter vurmanın zamanı geldiğini belirttiler.

Gerger Dernek Başkanı Ali Acar ve Kâhta Dernek Başkanı İrfan Çalış ise, il genelinde federasyon kurmak yerine etkin ve güçlü bir Adıyaman isteniliyorsa, öncelikle ilçe bazında federasyon kurulmasını ve daha sonra da konfederasyonun kurulmasından yana olduğunu söylediler.

Karadut Köyü Dernek Başkanı Mustafa Karlı ise, İstanbul’da Adıyamanlı STK başkanlarının katılımıyla önce federasyonun kurulmasını daha sonra da Türkiye geneli STK’ların yer aldığı konfederasyonun kurulmasından yana olduğunu dile getirdi.

Federasyon Komisyonu Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ise, federasyon konusunda kaybedilecek zamanın olmadığını belirterek, “10 Eylül ile Eylül ayının sonuna kadar federasyona katılmak isteyen dernek başkanları listesini alarak müracaatımızı yapacağız. Artık vatandaşlarımızın bu konuyla ilgili daha fazla beklemeye tahammülü kalmadı. Böylece bugünden itibaren federasyonla ilgili takvim süreci başlamıştır. Adıyaman için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde ifadeleri belirtti.

“Artık kaprislerden ve ön yargılardan kurtulmanın zamanı gelmiştir” diyen Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Hiçbir başarı çalışmadan, mücadele etmeden kendiliğinden gelmez. Hepimiz Adıyaman’ın ayrı ayrı ilçelerinden ve köylerinden gelmiş olabiliriz ancak sonuç itibariyle hepimiz Adıyamanlı’yız. Mademki sırtımızda bu sorumluluk var. O zaman bu sorumluluğun hakkını vermemiz lâzım. Uzun zamandır gündemden düşmeyen ‘federasyon’ konusunu artık nihayete erdirmenin zamanı geldiğine inanıyorum. Herkesin siyasî düşüncelerini ve ön yargılarını bir kenara bırakmasının zamanı geldiğine inanıyorum. Bundan böyle bu konuda yapılacak tek iş var: O da “ben varım” diyenlerle birlikte yola çıkıp mesafe almamız lâzımdır. Aksi hâlde kaybeden Adıyaman olacak ve bizler olacağız” şeklinde konuştu.

Haber: Abdulkerim SONKAYA