Adıyamanlılar Vakfı Yeni Bir Açılıma İmza Atıyor

1996 yılındaki kuruluşundan bu yana birçok ilklere imza atarak adından söz ettirmeyi başaran Adıyamanlılar Vakfı, bu kez kendi hemşerilerine daha rahat ulaşmak ve toplumla iletişim mekanizmasını güçlendirmek için yeni bir açılıma imza atıyor.

Vakfın Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda önümüzdeki Ekim ayı içerisinde 10 kişilik mevcut Yönetim Kurulu üye sayısını 45’e çıkartmayı ve dolayısıyla verilen hizmet yelpazesini de genişletmeyi amaçlanıyor. İdari hizmet anlayışında gidilecek bu  değişikliğin yanı sıra, “Burs” konusunda da radikal kararlar alan Adıyamanlılar Vakfı, yine Mütevelli ve Yönetim Kurulu’nda alınan karar gereği, önümüzdeki 2012 - 2013 Eğitim ve Öğretim Ders Yılı’nda Vakıf’tan burs almayı hak kazanan öğrencilere 7 (yedi) ay süresince 130 TL yerine 300 TL vermeyi kararlaştırdı. Ayrıca yapılacak olan burs mülakatını iki Mütevelli Heyeti üyesi, iki Yönetim Kurulu üyesi ve bir komisyon başkanından oluşacak yeni bir komisyon yerine getirmesi planlanmıştır. Böylece öğrencilerin tamamı, yeni kurulacak bu komisyon tarafından mülakata alınacaktır.

Eylül ayı genişletilmiş kurul toplantısında masaya yatırılan yukarıda ifade edilen bu yeni kararların hayata geçmesi için çalışmalara başlanıldığını belirten Vakıf Başkanı Ömer Özkartal, yeni bir hizmet anlayışı çerçevesinde çalışmalara derhal başlanacağını ifade etti.

Adıyamanlılar Vakfı’nın artık bir marka olduğunu kaydeden başkan Özkartal, “Hamd olsun, 17 yıldır güzel bir birlikteliğin sonucunda çok güzel ve manidar çalışmalara imza attık. Vakfımız bugünden itibaren geleceğini istediği gibi şekillendirecek yeni bir yapılanma içerisine girdi. Bu yapılanmada gerek yeni Yönetim Kurulu alanında, gerekse de burs konusunda alacağımız radikal kararlarla vakfımızı geleceğe hep birlikte gururla taşıyacağız. Zira İstanbul’daki Adıyamanlı hemşerilerimizin nüfusu her geçen gün büyük bir artış kaydediyor. İstanbul’daki hemşerilerimize daha kolay ulaşmak ve onlarla iletişim ağımızı güçlü kılmak gayesiyle mevcut Yönetim Kurulu kadromuza katacağımız yeni isimlerle gücümüze güç katacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Gelinen nokta itibarıyla böyle bir açılımın artık kaçınılmaz olduğunu belirten Özkartal, bu yeni açılımın Vakfımızı gelecekte çok daha iyi bir noktaya taşıyacağını da sözlerine ekledi.

Vakfın genişletilmiş kurul toplantısına Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu, Başkan Yardımcısı Av. Abdurrahman Dursun, Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu üyeleri ile komisyon başkanları katıldı.

Haber: Abdulkerim SONKAYA