Adıyamanlılar Vakfının Eğitim Desteği Devam Ediyor

Adıyamanlılar Vakfı İstanbul'da yaşayan Adıyamanlı üniversite öğrencilerine yönelik sağlanan burs desteği ile ilgili mülakat sona erdi. 6 gün süre ile devam eden burs mülakatına Vakıf Başkanı Ömer Özkartal, Vakfın kurucu Üyelerinden Hüseyin Ural, Ramazan Aksoy, Abdulgani Tekin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Abdurrahman Dursun, Yönetim Kurulu Üyelerinden Cuma Durak, Memet Yalçın, İzzet Ayaz, Burs Komisyonu Başkanı Ramazan Oruç ve Üniversite Komisyonu Başkanı Metin Fendoğlu katıldı.

2012-2013 eğitim ve öğretim yılında aylık burs miktarını 130 TL den 200 TL çıkararak yeni bir ilke imza atan Adıyamanlılar Vakfı, üniversite gençlerine yönelik sağladığı eğitim desteği ile kamuoyunun takdirini toplamaya devam ediyor.

17 yıldır her yıl yüzlerce Üniversiteli öğrenciye öğrenim katsı sağladığını belirten Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, eğitime olan katkılarıyla Türkiye’nin ve Adıyaman’ın gelişimine ve kalkınmasına önemli derecede katkı sağladığını söyledi.

Özkartal: “2012-2013 yılı eğitim burslarımızın mülakatlarına başladık. Mülakatlar 30 kasım 2 Aralık tarihleri arasında da devam edecek. Mütevelli ve Yönetim Kurulu olarak bu yıl aldığımız karar gereği aylık 130 TL olan burs miktarını 200 TL çıkarma kararı aldık. Geçen yıl İstanbul’da 500, Adıyaman’daki şubemiz nezdinde de 100 öğrenci olmak üzere 600 öğrencimize burs hizmetinde bulunmuştuk. Her geçen yıl başvurular artmakla beraber imkânlarımız ölçüsünde katkı sunmaya devam ediyoruz. Bu konuda hayırsever işadamlarımızdan önemli derecede özveri bekliyoruz. Kaldı ki bursu sadece katkı olsun diye vermiyoruz. Gençlerimiz aynı zamanda İstanbul gibi metropol bir şehirde kendilerini yalnız görmediklerini anlasınlar diye veriyoruz” dedi.