Aydın, Barış Şarkısını Hep Birlikte Söyleyeceğiz

Adıyamanlılar Vakfı’nın düzenlediği “Barışa Evet” konulu panele katılan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, barış süreci ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “İnşallah yakın bir zamanda barış şarkısını hep birlikte söyleyeceğiz” dedi.

Sunuculuğunu Yazar - Yusuf Tosun’un yaptığı ve Adıyaman, Malatya, Van gibi illerden gelen yüzlerce vatandaşın da katıldığı konferansta özellikle başkanlık sistemi ve barış süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, bu ülkede yaklaşık 40 yıldır devam eden ve 30 bin insanımızın hayatını kaybederek, 400 milyar dolar paranın harcandığı soğuk savaşın önüne geçmek için AK Parti hükûmeti olarak iktidarı kaybetme uğruna değil sadece elini taşın altına koyma adına bu gaye için yüreklerini bile ortaya koyacaklarını söyledi.

Milletsiz Demokrasi Olmaz!

AK Parti hükûmeti olarak bu süreci başlatırken kimseyle pazarlığa oturulmadığını ve üç kırmızı çizgiden de asla ödün verilmediğini anlatan Grup Başkan Vekili Aydın, “Bu çözüm süreci tamamıyla Sayın Başbakanımızın ve hükûmetimizin inisiyatifi doğrultusunda yürüyor. Sayın Başbakanımız ‘Yeter ki bu ülkede artık kan dursun, ben kaybetmeye hazırım’ diyor. Toplum olarak bize düşen bu sürece katkı sağlamak ve bu ülkede kardeşlik duygularını yeniden filizlenmesini sağlamaktır. Barışı isteyenler olduğu gibi bunu istemeyenler de olacaktır. Birileri sanki PKK’ya gel gitme, eylemlerini sürdürmeye devam et diyor. Birileri ise terör olayları üzerinden siyaset yaparak bu anlamda nemalanmaya çalışıyor. Bunlara her zaman gerekli cevabı vermek yine sağduyulu insanlara düşüyor. Bunlar, konuyla ilgili yüreğini ortaya koyan akil insanlara bile yapmadıkları hakâreti bırakmadılar. Şunu iyi bilmemiz lazım ki, milletin olmadığı yerde devlet olmaz. Eskiden vatandaş devlet için çalışırdı. Şimdi ise devlet vatandaşları için çalışıyor. Millet iradesinin olmadığı bir ülke ne muktedir olabilir ne de o ülkede demokrasiden bahsedersiniz.”

Bin Yıllık Kardeşliğimizi Bile Bozdular…

Güneydoğu’daki günahsız, zavallı insanların yıllarca terör olaylarından dolayı büyük acılar çektiğini belirten Aydın, “Terör nedeniyle sayısızca köyler boşaltıldı. Hayvancılık âdeta yok oldu. Yöre insanları her türlü hizmetten yoksun bırakıldı. İşsizlik ise had safhaya ulaştı. Bunlar bin yıllık kardeşliğimizi bile bozar hâle getirdiler. AK Parti hükûmeti olarak geçmişte yaşanan bu tür sıkıntılara neşter vurmak için bu barış sürecine toplumun her kesiminden destek bekliyoruz. Bu sürecin nihayete ermesiyle Türkiye her alanda büyük bir sıçrama yaşayacaktır ve herkes daha özgür bir şekilde yaşamını idame ettirmeye çalışacaktır” şeklinde konuştu.

Panelin kapanış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal ise, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “AK Parti hükûmetinin uzun yıllardır terör olaylarından dolayı yüreği yanan annelerimizin yüreklerine su serpmek için start alan bu barış sürecini destekliyoruz ve duyarlı olan bütün vatandaşlarımızın da bu önemli sürece katkı sağlamasını bekliyoruz. Bu önemli konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren milletvekilimiz Ahmet Aydın Beyefendiye şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Panel sonrasında Adıyamanlı Türk halk müziği sanatçısı Kâhtalı Mıçı ve Star TV’de Perşembe akşamları Pop Star 2013 yarışmacısı olan sanatçı hemşehrimiz Recep Tanyıldız söyledikleri türkü ve şiirleriyle büyük alkış aldılar.

Panele AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, Adıyaman eski milletvekili Ahmet Doğan, Mülkiye Başmüfettişi Mustafa Tam, Emniyet Müdürü Ömer Akgün, Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı ve Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan, Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Orhan, çok sayıda STK başkanları, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL