Adıyaman a 5 Yıldızlı Otel Gibi Yurt

Adıyamanlılar Vakfı ve Vakfın Adıyaman Şube Yönetimi, İlim Yayma Cemiyeti Altınşehir Şubesi tarafından yaptırılan Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nun inşaatında incelemelerde bulundu.

Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal beraberinde Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü M. Talha Gönüllü, Vakfın Adıyaman Şube Başkanı Murat Demirkol ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte İlim Yayma Cemiyeti Altınşehir Şubesinin yaptırdığı Yükseköğrenim Erkek Yurdu’nun inşaatında incelemelerde bulundular.

Yurt binasıyla ilgili bilgi veren İlim Yayma Cemiyeti Altınşehir Şube Başkanı Faruk Bülent Kaplan, 2010 yılında inşaat çalışmalarına başlanan ve 2013–2014 Eğitim ve Öğretim Ders Yılı’nda hizmete açılacak olan yurdun üniversitede okuyan öğrencilere hizmet vereceğini söyledi. Kendisi ayrıca Adıyaman’da yapılan bu yurdun, İlim Yayma Cemiyeti’nin yaptırmış olduğu en büyük yurtlardan birisi olduğunu ve yurdun sosyal tesislerle birlikte bütün Adıyaman’a ve bütün sivil toplum kuruluşlarına hizmet verebileceğini sözlerine ekledi.

Toplam 8.500 m2 alan üzerinde yapılan 300 kişilik öğrenci yurdunun yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olacağı ve her odada üçer kişi kalacağı belirtildi. Yurtta aynı zamanda etüt odaları, kişisel çalışma masaları, internet ve bilişim odası, 300 kişilik mescit ve öğrencilerin sportif aktivitelerde bulunması için futbol halı sahası, voleybol ve basketbol sahası yer alacaktır.

Öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanan sosyal binada yemekhane, restoran, cafe, spor salonu, çok amaçlı salon, sinema salonu ve hobi odaları bulunmaktadır. Sosyal tesislerimizde bulunan 300 kişilik çok amaçlı salonun Adıyaman’da bulunan cemaat ve cemiyetlerin de hizmetine sunulması amaçlanmaktadır.

Yardımda bulunmak isteyenler için: Türkiye Finans Bankası, Adıyaman Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti Altınşehir Şubesi Hesap No.: 178 27 15-1

Haber: Zeynal BOZ / ADIYAMAN