Konya Dernek Başkanlarını Vakfımızda Ağırladık

Merkezi İstanbul’da bulunan Konya Ilgın Dernek Başkanı Mehmet Yılmaz ve beraberinde Konya’nın 15 sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte Adıyamanlılar Vakfı’nı ziyaret etti.

Biri Mevlâna şehri Konya’nın, bir diğeri ise şehit sahabe kabri Hz. Safvân bin Muattal’ın şehri olan Adıyaman’ın en faal STK’ların başında yer alan Adıyamanlılar Vakfı yöneticileriyle birlikte aynı sofrayı paylaştılar.

Adıyamanlılar Vakfı’ndaki çok amaçlı salonda düzenlenen yemekte bir araya gelen her iki ilin dernek ve vakıf yöneticileri, hem birbirleriyle kaynaşma zemini buldular hem de bundan böyle bazı çalışmalarda birlikte hareket etme kararı aldılar.

Burada bir konuşma yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, Mevlâna’dan dolayı Konya’nın bütün dünya insanlarının yanında ayrı bir önemi olduğunu belirterek kardeş şehir Konya’nın STK yöneticileriyle aynı sofrayı paylaşmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Vakıf çalışmalarının yanı sıra şehit sahabe kabri Safvân bin Muattal ile ilgili bilgiler veren Vakıf Başkan Özkartal, “Güzide kentimiz Konya’nın dernek başkanlarıyla bundan böyle birlikte bazı güzel projeler yapmayı hedefliyoruz. En büyük amacımız Konyalılarla dostluğumuzu ve akrabalık bağımızı çok daha güçlü hâle getirmektir” dedi.

Konya Ilgın Dernek Başkanı Mehmet Yılmaz ise Türkiye’nin huzur kenti Adıyamanlı dostlarımız ve gönüldaşlarımızla bir araya gelmekten ve aynı sofrayı paylaşmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Yılmaz, “Adıyamanlılar ile bir aile ortamı sağlamak için bu adımı attık. Onları gerçekten hem çok seviyoruz hem de büyük değer veriyoruz. Ülkenin sorunlarıyla birlikte her iki kentin sorunlarının çözümü konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğimize inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Konya Ilgın Dernek Başkanı Mehmet Yılmaz, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal’a üzerinde Mevlâna’nın fotoğrafı ve şöleni bulunduğu bir tablo ile birlikte Konya’yı tanıtan çeşitli kitaplar hediye etti.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL