Başkan Göksu; İyi İnsan Olmak İlk Hedefiniz Olmalı

Adıyamanlılar Vakfı’nın sezon sonu burs törenine konuşmacı olarak katılan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, bu yıl üniversitede mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “Her şeyden önce iyi insan olmak öncelikli hedefiniz olmalıdır” dedi.

Gençlerin hayatta yalnız kalmaması için de sosyal projelerin içerisinde sürekli aktif rol almalarının şart olduğunu söyleyen Başkan Göksu daha sonra şunları kaydetti:

“Hayatta nerede bir sosyal proje varsa veya vakıf ve cemiyet işi varsa mutlaka içinde bulunarak aktif görev alın; muhtaç olan insanlara her zaman yardım eli uzatıp toplumun hayır dualarını kazanmaya çalışın. Sadece okulu bitirmekle sorumluluğunuz bitmiyor. Belki okulu bitirdikten sonra iş sahibi olabilirsiniz ama insan olma duygunuz geniş değilse ne çevrenize ne de bağlı bulunduğunuz insanlara karşı faydalı olmanız söz konusu değildir. Bunun için önce insan olmak lazım. Gerisi kendiliğinden geliyor zaten.”

Vakfa karşı olan sorumluluğu her zaman omuzlarında taşımalarını isteyen Başkan Göksu, “Evvela gönül bağınızı hiçbir zaman koparmayın. Sonrasında ise iş sahibi olduktan sonra sizden sonra gelen genç kardeşlerinize eğitim yardımında bulunmak için burs vermeye çalışın. Almak kolay olduğu gibi vermek zordur. Önemli olan da zoru başarmaktır” dedi.

Başkan Göksu, mezun olan 86 öğrenciye saat hediye etti

Başkan Göksu, programdan sonra bu yıl vakıftan burs alıp mezun olan 25’i bayan, 61’i erkek toplam 86 öğrenciye birer saat hediye ederek bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Ayrıca bu son derece anlamlı burs töreni programında bir konuşma yapan Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan da, “Öğrencilik hayatını, ‘uzun ince bir yoldayım’ türküsüne benzetiyorum. Öğrencilik hayatı nasıl ve ne şekilde hızlı akıp gidiyorsa hayat da öylesine hızlı bir şekilde akıp gidiyor. Yıllarını eğitime verip ömrünü tüketen genç kardeşlerimize düşen en önemli görev, sahip olduğu makamı en iyi şekilde temsil etmektir” şeklinde konuşarak, mezun olan öğrencilere başarı dileklerini ileterek hep birlikte hatıra resmi çektirdiler.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL