Vakfımız Sezonun İlk Burs Törenini Gerçekleştirdi

Adıyamanlılar Vakfı, 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Ders Yılının ilk burs törenini gerçekleştirdi. Vakfın çok amaçlı salonunda düzenlenen burs törenine konuşmacı olarak Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ve Onursal Başkanı Nevzat Bayhan katıldı.

Ahmet Hakan Karagül’ün sunuculuğunu yaptığı burs töreninin açılış konuşmasını Burs Komisyonu Başkanı Ramazan Oruç yaptı. Yeni sezon hedefleriyle ilgili açıklamalar yapan Oruç, “Öğrenciler arasında kaynaşma, dayanışma ve sinerji oluşturacak etkinlikler yapacağız. Bu etkinliklerin gerçekleşmesi için öğrenci kardeşlerimizden büyük bir özveri bekliyoruz” dedi.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ise ailede olan sadakatinin aynısının vakıf için de geçerli olduğunu söyledi. Özkartal, “Vakıf olarak bu sezon İstanbul’da 350, Adıyaman’da ise 250 olmak üzere toplam 600 civarında öğrencilerimize burs vereceğiz. Öğrencilerimize tavsiyemiz, vakfı kendi evleri gibi görmeleridir. Kaldı ki biz sizi sadece buraya para vermek için de çağırmıyoruz. Bu kentte sizi seven, önemseyen ve sahip çıkan insanların var olduğunu bilmeniz için çağırıyoruz” diyerek yeni eğitim ve öğretim ders yılında öğrencilere başarılar diledi.

Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan da; “İstanbul’da üniversite kazanan bir öğrenci için bu durum iki üniversiteyi kazanma anlamına geliyor. Bunlardan biri kendi kazandığı üniversitedir; bir diğeri ise, medeniyet şehri üniversitesidir. Dünyanın kültür başkenti olan bir kentte okumak ve yaşamak herkese nasip olmaz” şeklinde konuştu.

Vakfın kurucu üyelerinden Hüseyin Ural ve Abdulgani Tekin ise öğrencilere başarılı olmanın ipuçlarını vererek yeni eğitim ve öğretim ders yılı öncesinde başarılar dilediler.

Üniversite öğrencilerden Abdurrahman Yücel, Hasan Kocaboğa ve Abdulvahap Taştan ise birer selamlama konuşması yaparak vakıf yöneticilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettiler.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL