Adıyaman da İlk Burs Töreni Yapıldı

Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi, 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Ders Yılı ile ilgili ilk burs törenini gerçekleştirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıya konuşmacıların yanı sıra Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Murat Demirkol, Adıyaman İlim Yayma Cemiyeti Altınşehir Şube Başkanı Faruk Bülent Kaplan, Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İrfan Başpınar’ın sunuculuğunu yaptığı burs töreninin açılış konuşmasını, Burs Komisyonu Başkanı Yakup Akıncıoğlu yaptı. Yeni sezon hedefleriyle ilgili açıklamalar yapan Akıncıoğlu, “Öğrenciler arasında kaynaşma, dayanışma ve sinerji oluşturacak etkinlikler yapacağız. Bu etkinliklerin gerçekleşmesi için öğrenci kardeşlerimizden büyük bir özveri bekliyoruz” dedi.

Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Murat Demirkol ise yaptığı konuşmada; “Vakfımızın Adıyaman'da şube açma girişimi sonrasında Adıyaman ilimize son derece faydalı olabilecek icraatlara imza attığımıza inanıyorum. Sezonun ilk burs programıyla birlikte bundan sonrası için amacımız üniversite öğrencilerimize daha çok burs imkânı sağlamaktır” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü ise yaptığı konuşmada; gençlerin sorumluktan kaçmamasını, bulundukları ve görev yaptıkları her yerde görevlerini en iyi şekilde ifa etmelerini istedi. Gönüllü; “Önemli olan sadece burs vermek ya da almak değildir. Bana göre, birbirimizi tanımamız ve kaynaşmamız bile her şeye bedeldir. Ayrıca millî ve manevi değerlerimize mutlak surete sahip çıkmaya çalışalım” dedi.

Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu da vakıf hizmetlerinin özveri ve fedakârlık isteyen bir müessese olduğunu kaydederek, geleceğin mümessili olan gençlerimizin bu tür kurumlarda sadece burs almakla yetinmeyip yeri ve zamanı geldiğinde elinden gelinceye kadar vakfa sahip çıkması gerektiğini dile getirdi. Göksu, “Vakfa sahiplenmesi hususunda öğrencilerimizden fedakârlık bekliyoruz. İnsanın evvela kendilerine yardım edip el uzatan bu denli hayır kurumlarına sahip çıkması gerekir. Bundan böyle bütün öğrencilerimizle her zaman iletişim hâlinde olup hep birlikte vakfımızı çok daha güzel bir yere gelmesini sağlayacağız” diyerek toplantıya katılan herkese teşekkür etti.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ise ailede olan sadakatin aynısının vakıf için de geçerli olduğunu söyledi. Özkartal, “Vakıf olarak bu sezon İstanbul’da 350, Adıyaman’da ise 250 olmak üzere toplam 600 civarında öğrencilerimize burs vereceğiz. Öğrencilerimize tavsiyemiz, vakfı kendi evleri gibi görmeleridir. Kaldı ki biz sizi sadece buraya para vermek için de çağırmıyoruz. Bu kentte sizi seven, önemseyen ve sahip çıkan insanların var olduğunu bilmeniz için çağırıyoruz” diyerek yeni eğitim ve öğretim ders yılında öğrencilere başarılar diledi.

Üniversite öğrencilerden Muzaffer Bayram, Sedat Doğan ve Özlem Güler ise birer selamlama konuşması yaparak vakıf yöneticilerine duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ettiler.

Haber: Zeynal BOZ / ADIYAMAN