Adıyaman Tadında Bir Burs Törenini Gerçekleşti

Adıyamanlılar Vakfımızın geleneksel Şubat ayı burs töreni Adıyaman yöresine ait Türküler ve şiirler eşliğinde gerçekleştirildi.

Her programda olduğu gibi programın sunuculuğunu yine vakfın bursiyer öğrencilerinden Yıldız Teknik Üniversitesi Türkçe Öğretmenliğini okuyan Hasan Kocaboğa yaptı. Kocaboğa, zaman zaman Adıyaman yöresine ait okuduğu şiir mısralarıyla programa renk katarken, Adıyamanlılar Vakfı Sanatçılar Komisyonu Başkanı Haydar Ulaş ise yine Adıyaman yöresine ait Kürtçe ve Türkçe türküleriyle burs törenine damga vuran isim oldular.

Burs töreninde Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde okuyan bursiyer öğrencilerden Hüseyin Cihangir Savaş, Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili bir sunum yaptı. Burs Komisyonu Başkanı Ramazan Oruç ise uzun zamandır görev yaptığı İSKİ ile alakalı slâyt gösterisi eşliğinde “İstanbul su medeniyeti” ile ilgili bilgiler vererek, suyun tasarruflu kullanılması gerektiğine vurgu yaptı.

Törene misafir olarak katılan Kahta Diyalog gazetesinin sahibi Mustafa İşeri ise yaptığı selamlama konuşmasında vakfın yaptığı hizmetlerine değinerek, bu hizmetlerin gerçekleşmesine vesile olan vakıf yöneticilerine teşekkür etti.

Burs töreninde bir konuşma yaparak öğrencilere vakıf hayatıyla ilgili bilgiler veren Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu da “Vakıf olarak insanlarımıza nasıl hizmet ediyorsak genç kardeşlerimiz de alacağı diploma sonrasında görev aldığı makamlarda insanlara ve insanlığa hizmet etmelerini bekliyoruz. Ülkemizin geleceğine hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Vakıf insanı olmak bunu gerektiriyor” dedi.

Vakıfın en büyük felsefesinin burs ihtiyacı olup da burs almayan bütün öğrencilerine burs imkanı sağlamak olduğunu kaydeden Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal ise, “Burs hizmetini İstanbul’da ilk başlatan Sivil Toplum Kuruluşlardanız. Bugün 600 öğrenciye burs veriliyorsa gelecek yıllarda diğer federasyonların ve derneklerin vereceği burslarla birlikte Adıyamanlı olup da İstanbul’da burs almayan öğrencimiz kalmayacağına inanıyorum. Gençlerimizden tek ricam bu ülkeyi karıştırmak isteyen iç ve dış güçlere karşı her zaman temkinli davranmaları, gaflete ve dalalete düşmeyip hiç kimsenin oyuna gelmemeleridir” şeklinde konuştu.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL