Adıyamanlılar Vakfı Kariyer Günleri Devam Ediyor

Adıyamanlılar Vakfı Burs Komisyonu ve Üniversite komisyonu işbirliğince düzenlenen ve vakfın bursiyerlerinden olup, hukuk-işletme-iktisat-iletişim ve siyasal fakültelerinde okuyan öğrencilere Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Refik Kaygusuz tarafından kariyer günleri kapsamında bir seminer verdi.

Çok sayıda öğrencilerin katıldığı seminerde önemli açıklamalarda bulunan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Refik Kaygusuz, dünyanın hiçbir yerinde hukuk kelimesinin tam olarak tanımının olmadığını ve hukukun kurallar bütünü olduğunu belirterek bu anlamda çeşitli örnekler överdi.

Kaygusuz, “Hukukta % 100 doğru veya % 100 yanlıştır diye bir şey yoktur. Arapça da hak hukukun çoğul karşılığıdır. Şunu iyi bilesiniz ki, aç kalabilirsiniz, susuz kalabilirsiniz ama asla adaletten ayrı kalmamanızı tavsiye ediyorum. Adaletsiz insanı hiç kimse sevmediği gibi toplumda da yeri olmaz. Hele hele Adaletsizce yapılan işlerin Allah katında bunun affı asla olamaz. Dünyada ve ahirette zelil olmak istiyorsanız adil olmak zorundasınız. Osmanlı döneminde bu anlamda bazı hataları olmalarına rağmen bugünkü adaletten çok daha iyi bir adalet vardı. Hatta dünyanın birçok ülkeleri bile Osmanlı’nın adil olduğu görüşünü kabul ediyordu. Her tarafta adaletsizlik olabilir ancak önemli olan sizin adil olmanızdır. Hele hele dört yıllık eğitiminizden sonra hala yabancı dil öğrenmemişseniz en büyük adaletsizliği kendinize etmiş olursunuz” şeklinde konuşarak, öğrencilere hayatı boyunca adaletli olmalarını tavsiye etti.

Üniversite Komisyonu Başkanı Ramazan Oruç, Üniversite öğrencilerine yönelik kariyer günleriyle ilgili düzenlenen seminerlerin öğrenciler açısından son derece büyük yarar sağlayacağını belirterek, “En büyük amacımız, alanında uzmanlaşmış Türkiye’nin saygın insanları tarafından üniversite öğrencilerimize kariyer hedefi belirlemelerine yardımcı olmak ve bu konuda danışmanlık yapmanın paralelinde öğrencilerimizi mesleki hayata hazırlanmasında ön ayak olmaktır” dedi.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ise, Türkiye’nin yetiştirdiği saygın bir bilim adamı tarafından hukuk-işletme-iktisat-iletişim ve siyasal fakültelerinde öğrenim gören gençlerimize önemli bilgiler aksettirmesinden duyduğu memnuniyetini dile getirerek, toplantıya katılan bütün katılımcılara teşekkür etti.

Toplantının sonunda karşılıklı soru cevap şeklinde geçti. Seminere katılan öğrenciler, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Refik Kaygusuz’a teşekkür ettiler.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL