Darülaceze Huzurevine Anlamlı Ziyaret

Adıyamanlılar Vakfı yönetici ve bursiyerleri sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Darülaceze Huzur Evi sakinlerini ziyaret etti. Ziyarete Yönetim Kurulu Üyesi Abuzer KORKMAZ, Mezunlar Komisyonu Başkanı Hüseyin TEKE, Burs Komisyonu Başkanı Ramazan ORUÇ, Üniversiteliler Komisyonu Başkanı Adem DAĞHAN ile İstanbul'daki Üniversitelerde okuyan 30 öğrenci katıldı. Vakıf yetkilileri ve öğrenciler, ziyaret dolayısıyla memnuniyetleri gözlerinden okunan yaşlılarla tek tek ilgilenip, onlarla muhabbet etme imkanı buldular.

Ziyaret ilgili bilgi veren Burs Komisyonu başkanı Ramazan ORUÇ; "Abdülhamit Han tarafından 119 yıl önce kurulan ve şimdiye kadar 71.000 insanın kaldığı, dayanışmanın, yardımlaşmanın, el ele vermenin en güzel örneklerinden birisi olan, kimsesizlere ve yaşlılara kucak açan bu tür şefkat kurumlarını kuran ve onları yürütenlerden Allah razı olsun. Darülaceze'de kalan yaşlılar, içinde bulundukları kurumun sağladığı ortamdan memnun olsalar da kendilerini ziyaret edecek yakınlarının ve sevdiklerinin özlemiyle yaşıyor. Hepsi birer tecrübe, edep ve adap abidesi olan bu insanları ziyaretimiz bedenimizi değil ama gönlümüzü çok yordu. Kültürümüzü, değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan ve en değerli varlıklarımız olan yaşlılarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirme ve bu değerlerimizi yaşatma amacıyla bu tür etkinliklere vakıf olarak daha çok ağırlık vereceğiz." dedi.