Adıyamanlıların Bayramlaşma Töreninde Savaş İçin Buruk Bir Sevinç Hakimdi

Adıyamanlılar Vakfı tarafından her bayramda bayramın 2. Günü saat 14.00 de düzenlenen geleneksel bayramlaşma töreni bu yıl da büyük bir katılım ile devam etti. Bayramlaşma töreninde Ortadoğu da yaşanan savaştan dolayı büyük bir buruk içerisinde kutlandı.

Gerger Lakin köyü sakinlerinde katıldığı ve bütün katılımcılara Adıyaman üzümün ikram edildiği bayramlaşma töreninin sunuculuğunu Hasan Demir üstlendi. Bayramlaşma törenine Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin, AK parti Bağcılar ilçe Başkanı İsmet Öztürk, Adıyaman Üniversitesi Rektörü M. Talha Gönüllü, Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Nevzat Bayhan, Belediye Meclis Üyelerinden Cuma Durak, Abdulhamit Dursun, İGTOD Başkanı Mustafa Karlı, Vakfın Kurucu Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri,  Komisyon Başkanları, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK parti Bağcılar ilçe Başkanı İsmet Öztürk birer selamlama konuşması yaparak, böylesi herkesin mutlu olabileceği bir bayramda İslam coğrafyasında yaşanan savaştan dolayı bayramı bayram gibi yaşamadığını dile getirerek, bütün Adıyamanlıların bayramını kutladılar.

Bayram demek kardeşliğin ve dostluğun pekişmesi anlamına geldiğini söyleyen Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Nevzat Bayhan ise; İslam coğrafyasında ve orta doğuda yaşanan savaş ile birlikte aç, sefil ve perişan kardeşlerimiz ölümle karşı karşıya olduğu müddetçe maalesef bayramı büyük bir hüzünle kutlamak zorunda kaldığını ifade etti.

Dini bayramları samimiyetin ve sadakatin özü olarak algılayan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal ise, “Ortadoğu da yaşanan olaylar insanlığı yok etme projesidir. Bu tür acı olaylar Müslümanların sevincine ve mutluluğuna gölge düşürmekten başka bir şey değildir. İnancım o ki, değerlerimize sahip çıktığımız müddetçe her türlü oyunların üstesinden gelebilecek güce sahibiz. İçimizdeki düşman ruhu taşıyan insanlara fırsat vermemek için toplum olarak elimizden gelen gayreti göstermemiz lazım” şeklinde konuştu.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL