ADIYAMANLILAR VAKFI, KARDEŞ VAKFININ PROJESİNE DESTEK VERDİ

Adıyamanlılar Vakfı, Mahmut Göksu başkanlığındaki kardeş vakfı Yeni Dünya Vakfı’nın gerçekleştirdiği proje olan “Sağlam Genç, İradeli Lider” konulu gençlere yönelik hayata geçirdiği projeye destek çıktı. Proje ile dünyadaki gelişmeler, politikalar, İslam dünyası ve Türkiye’nin konumu konuları ele alınarak bölgesel analizlerin yapılması amaçlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Adıyamanlılar Vakfı, Eyüp Belediyesi, Fatih Belediyesi ve Uluslararası Rabia Platformu’nun katkılarıyla düzenlenen ve 16-29 yaş grubuna dâhil olan lise, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek olan proje öncesi Cağaloğlu’ndaki Yeni Dünya Vakfı merkez binasında tanıtım toplantısı düzenlendi. Seminere Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürü Mehmet Bıçkıcı, Gençlik ve Spor Bakanlığı  Müşaviri, Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer, Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir ve Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik ve çok sayıda davetli katıldı.

“Proje ile Derinlemesine Bölgesel Analizler Yapılacaktır”

Proje ile ilgili düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyunu bilgilendiren Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, üniversite gençliğine katkı vermek amacıyla her yıl ortalama 500 öğrenciye burs imkânı sağladıklarını dile getirerek, “Özellikle burs verdiğimiz arkadaşlar bu seminerleri takip ederek istifade etmeye çalışacaklar. Ancak sadece bizimle burs bağlantısı olan öğrencilere değil, bu projeye destek çıkan Adıyamanlılar Vakfı bursiyer öğrencileri başta olmak üzere düzenlenecek seminerlerimiz herkese açık ve ücretsiz olacaktır” dedi.

Sempozyumda birçok akademisyen, diplomat ve konularında uzman kişilerin eğitim vereceğini söyleyen Göksu, “Bu projeyle derinlemesine bölgesel analizler yapılacaktır. Asya, Avrupa ve ABD Müslümanlarına yönelik yapılan çalışmalar ile Türkiye’nin Orta Doğu politikaları ve İslam dünyasıyla olan ilişkileri, İslam dünyasının içinde bulunduğu krizler, sorunlar ve bunların çözüm yolları konuşularak gençlerimiz bilgilendirilecektir. Toplam 32 hafta sürecek olan seminer her hafta cumartesi günleri Eminönü Halk Eğitim Merkezi’nde, pazar günleri ise Ankara’da yapılacaktır ” şeklinde konuştu.

Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkan Ömer Özkartal ise kardeş vakfımız Yeni Dünya Vakfı tarafından gerçekleştirilen “Sağlam Genç, İradeli Lider” konulu projenin bilhassa gençlerimiz için hayati önem taşıdığını kaydetti. Özkartal, “Özellikle Türkiye açısından büyük önem taşıyan Orta Doğu’daki sorunları ve bunların çözüm yollarıyla ilgili gelişmeleri uzman kişiler tarafından gençlerimizle paylaşmayı ve onları doğru bilgiler ışığında bilgilendirmeyi son derece önemli görüyoruz. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA