Hemşehri Derneklerinden Eski Vakıf Başkanımıza Tam Destek

Hayatının 30 yılını siyasette ve STK’larda yöneticilik yaparak geçiren, Adıyamanlı saygın iş adamlarından biri olan ve aynı zamanda bir önceki dönemde Adıyamanlılar Vakfı başkanlığını dört yıl boyunca başarılı bir şekilde yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Aday Adayı Ömer Özkartal’a hemşehri derneklerinden büyük destek geldi.

Kata ilçesi gölgeli köyü dernek başkanlığı tarafından tertiplenen ve sponsorluğunu İşadamları Abdulgani Tekin ve Hamza Taşan’ın üstlendiği destek gecesine başta Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanımız Ramazan Aksoy olmak üzere, Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Av. Abdurrahman Dursun, Kâhta Federasyonu Başkanı Av. Ali Yücel, Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy, Çiğ-Der Başkanı Ömer Turan ve 30’a yakın il, ilçe ve köy dernekleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kâhta Gölgeli Köyü Dernek Başkanı Abdulgani Tekin; her derneğin kendileri için birer okul, birer ocak veya birer ders niteliğinde olduğunu belirterek bu derneklerin değerinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

Tekin, “Kişisel gelişim süreci çerçevesinde İstanbul gibi bir metropol bir şehirde 75’e yakın derneğimizin olması hepimiz için büyük bir zenginliktir. Bu zenginliğimizin ayak seslerini artık siyasi kulvarda da hissettirebilecek bir noktaya geldiğimize inanıyorum. Bunu başarmak için de elbette omuz omuza vereceğiz. Sosyal hayatta olduğu gibi siyasi kulvarda da bu başarıyı yakalamamız için büyük çaba sarf etmeliyiz. Bu nedenle İstanbul’da 7 Haziran genel seçimi için AK Parti’den milletvekili aday adayı olan ve siyasi birikime sahip Ömer Özkartal hemşehrimize destek çıkmak için kime ne iş düşüyorsa elinden gelen gayreti göstermesi gerekir” şeklinde konuştu.

Özkartal: “İstanbul’da en az 2 veya 3 milletvekili olma hakkımız var”

AK Parti Milletvekili Aday Adayı olan iş adamı Ömer Özkartal ise, düzenlenen toplantıdan dolayı başta Kâhta Gölgeli Köyü Derneği yöneticileri olmak üzere bu anlamlı toplantıya iştirak eden bütün STK başkanlarına, yöneticilerine ve medya mensuplarına teşekkür ederek sözlerine başladı.

AK Parti’den İstanbul 1. veya 2. bölge milletvekili aday adaylığını açıkladıktan sonra ilk siyasi çalışmayı Adıyamanlı STK başkanları olan hemşehrileriyle gerçekleştirdiğini kaydeden Özkartal, “Hayatımın 30 yıllık zamanını iş hayatının yanı sıra siyasette ve STK’larda yöneticilik yaparak geçirdim. Bu yola çıkarken değerli hemşehrilerimizin duasını alarak çıkmak istedim. Bunu her zaman ve her yerde söyledim. Bugün İstanbul’da resmî rakamlara göre yaklaşık 200 bin Adıyamanlı yaşıyorsa İstanbul’da, değil sadece bir milletvekili en az 2-3 milletvekili olma hakkımız var. Adıyamanlı olarak sadece misafirperver, çok çalışkan veya dürüst olmakla iş bitmiyor. Özellikle siyasi ve bürokrasi arenasında da çok güçlü olmamız lazım. Siyaseten güçlü olmazsan bürokraside güçlü olamasın. Bu nedenle her alanda güçlü ve başarılı olmanın anahtarını siyasette buluyorum. Genç kardeşlerime her zaman siyasetin ve STK’ların içinde olmalarını tavsiye ediyorum. Allah’ın izniyle ve hemşehrilerimizin vereceği gayret ve destekleriyle bu işin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Böyle bir günde bizleri yalnız bırakmayarak teşrifleriyle bizleri onurlandıran bütün gönül dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu toplantının gerçekleşmesinde emeği geçen başta Gölgeli Köyü Dernek Başkanı Abdulgani Tekin olmak üzere, vakfımızın yönetim kurulu üyelerinden Ahmet Demir, Hamza Taşan ve Medya Komisyonu Başkanı Abdulkerim Sonkaya’ya teşekkürlerimi arz ediyorum” diyerek toplantıya katılan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Toplantı sonrasında STK başkanlarının sorularına açıklık getiren Özkartal, “Allah bu görevi nasip eder ve milletvekili olursam bu ilk istişare toplantısına katılan ve desteklerini beyan eden STK başkanlarını ve yöneticilerini asla unutmayacağım. Bu toplantının benim için büyük önemi olduğunu vurgulamak istiyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL