ÜSKÜDAR YÖRESEL GÜNLER FESTİVAL İNDE VAKFI DA YER ALDI

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez organize edilen ve 7 gün sürecek olan “Yöresel Günler Festivali” ne Adıyaman’ı temsilen Adıyamanlılar Vakfı da yer aldı.

Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen yaklaşık 50 ilin katıldığı “Yöresel Günler Festivali’nin açılışına; Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Adıyamanlılar Vakfı başkan yardımcısı Abdulgani Tekin, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, dernek temsilcileri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Vakıflar, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nin bahçesinde kurulan stantlarda 7 gün boyunca yöresel lezzetlerini ve kültürlerini tanıtacak. Memleket hasreti gidermek isteyen ve yeni tatlar tatmak isteyen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen stantları dolaşarak vatandaşlara ve basın mensuplarına kendi elleriyle ikramda bulundu.

Açılışta yaptığı kürsü konuşmasında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'da bir ilk yaşandığını dile getirerek, "Bugün İstanbul’umuzun en güzel ilçelerinden birisi olan Üsküdar’ımızda bu festival vesilesiyle Kars’tan Erzincan’dan, Adıyaman’dan Ardahan’dan, Malatya’dan, Rize’den, Giresun’dan, Sivas’tan, Diyarbakır’dan oluşan bir Anadolu turu yaptık. Bu festivalden dolayı bir kez daha gördük ki, güzel ülkemizde bereketli topraklarımızın, coğrafyamızın, kültürümüzün, yiyecek ve içeceği ile birlikte kıyafet çeşitleriyle de adeta muazzam bir bereket tarlası Anadolu’muzun olduğunu gördük.” diye konuştu.

Üsküdar’daki dernekler arası yapılacak olan “Memleketim Üsküdar” isimli bilgi yarışmasının kura çekilişini gerçekleştirdi. Program Necdet Kaya’nın Türk Halk Müziği konseriyle şenlendi. Etkinliğe katılan vatandaşlar söylenen türkülerle keyifli anlar yaşadı. Sabah 10.00 ile akşam 22.00 arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan yöresel dernek stantları 17 Mayıs’a kadar sürecek.

Adıyamanlılar Vakfı Standı Büyük İlgi Görüyor

Üsküdar belediyesinin açmış olduğu festivalde Adıyamanlıları temsiler Adıyamanlılar Vakfı da stand açarak, Adıyaman’ın yöresel ürünlerini en iyi şekilde tanıtıyor. Bu etkinliğin organizasyonluğunu üstlenerek büyük emeği geçen Adıyamanlılar Vakfı Burs komisyondan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Oruç, 50 ilin temsilcilerin katıldığı festivalde Adıyaman’ı en iyi şekilde temsil ederek tanıtmak için vakfın gençlik komisyonu ve bursiyer öğrencileriyle birlikte büyük gayret gösterdiğini söyledi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA