Adıyamanlılar Vakfını Ziyaret Eden Başkan Toprak, Kahta İçin Önemli Müjdeler Verdi

İstanbul ziyareti sırasında Adıyamanlılar Vakfı’nı ziyaret ederek, burada Vakıf Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Kâhta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, 2016 yılında Haydaran İçme Suyu projesini bitirmekle birlikte Kâhta ilçesinde çifte bayram yaşanacağını söyledi.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ramazan Aksoy ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafında karşılanan Toprak, Kâhta için yaptığı ve yapacağı çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Kâhta’nın yıllardır en önemli sorununun içme suyu sorunu olduğunu kaydeden Başkan Toprak, Ramazan ayı öncesinde çalışmalara başlanacak olan Haydaran İçme Suyu projesinin Kâhta’ya kazandırmak için büyük bir çaba içerisinde olduğunu belirtti.

Toprak, “İhaleyi alan ilgili firma ile yaptığımız anlaşma gereği, 365 veya en geç 500 gün içerisinde saniyede 565 litre olan suyu cazibe yolu ile Kâhta ilçemize kazandırdığımızda artık ilçemizin içme suyu ihtiyacı olmayacaktır. Ayrıca 2016 yılı sonuna kadar ilçede asfaltlanmamış cadde ve sokak kalmayacaktır. Yapacağımız bu önemli hizmetlerle gelecek yıl Kâhta’ya ikinci bir bayram yaşatacağız” diyerek ilgi ve alakalarından ötürü Adıyamanlılar Vakfı’na teşekkür etti.

Ziyaretinden dolayı Kâhta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ve ekibine teşekkür ederek söze başlayan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy, Adıyamanlılar Vakfı’nın kuruluşundan bugüne kadar kazanımlarıyla ve hizmetleriyle İstanbul’da Adıyamanlıları temsili noktasında elinden gelen her türlü çabayı gösterdiğini belirtti.

Haber: Abdulkerim SONKAYA