Üniversite Öğrencilerinden Habertürk'e Tepki

Diyarbakır ve Şanlıurfa Suruç’ta gerçekleştirilen patlama olaylarında yer alan kişilerin Adıyaman nüfusuna kayıtlı olması ve PKK tarafından Adıyaman'da bir Askerin şehit edilmesi olaylarına istinaden görsel, basılı ve yazılı medyada Adıyaman ilimizin isminin terör ve şiddet olayları ile anılması ve karalanmaya çalışılmasına, ayrıca İlimizdeki yatırım ve hizmetlere yapılan saldırılara karşı, İstanbul'daki Üniversitelerde okuyan İstanbul Adıyamanlılar Vakfı Üniversite öğrencisi bursiyerleri tarafından bir dizi eylem ile tepki gösterildi.

Habertürk gazetesinin 22/07/2015 tarihindeki manşetinde yer alan “Yine Adıyaman” haberi ile Adıyaman isimin ön plana çıkarılmasına tepki olarak Habertürk Gazetesinin yöneticilerine iletilmek üzere bir şikayet metni hazırlanıp sosyal medyada duyuruldu. Ayrıca birçok farklı etnik ve dini unsurun beraberce barış ve huzur içinde yaşadığı, camilerin cemevlerinden, cemevlerinin kiliselerden ayrı tutulmadığı, Kürdü, Türkü, Alevisi ve Sünnisi ile bir barış kenti olan Adıyaman'ın bir huzur kenti olduğunu gündeme getirmek ve kamuoyu oluşturmak amacı ile 23.07.2015 (Bu Akşam) tarihinde Twitterda "#Adıyamanasaygıhabertürk''  hashtagi ile TT olup sesleri duyuracaklar.

Bu konuda tüm Adıyamanlılardan ve Adıyaman gönüldaşlarından destek isteyen öğrenciler, Adıyaman'ı şiddet sarmalına çekmek gibi bir projenin şuan yürütüldüğü ve medya tarafından Adıyaman'a haksızlık yapıldığını ve bu olaya karşı rahatsızlık duyan herkesin farklı kanallar ile seslerini duyurmalarını istediler.

Not: Habertürk'ü şikayet ve twitter duyuru metni aşağıda yer almaktadır.

Aşağıdaki şikayet dilekçesini aşağıdaki e-maillere atarak tepkimizi dile getirelim.

iletisim@haberturk.com            Kurumsal İletişim

gulincelikler@haberturk.com    Gülin ÇELİKLER    Genel Yayın Yönetmeni

berkaya@haberturk.com            Barış Erkaya            Genel Yayın Müdür Yardımcısı

pcebeci@haberturk.com            Pınar Cebeci             Haber Koordinatörü

ademir@haberturk.com             Abdullah DEMİR     Sosyal Medya Müdürü

ŞİKAYET

Habertürk Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğüne                                             22.07.2015

Şikayet eden:

.....(adınızı ve Soyadınızı yazınız)

Şikayet edilen:

Habertürk Gazetecilik Anonim Şirketi

Abdülhakhamid Caddesi No:25 Beyoğlu/İstanbul

Şikayet Konusu:

Adıyaman ilimizin isminin karalanmasına sebebiyet verecek haber yapılması

Olay:

22/07/2015 tarihinde Habertürk gazetesinin manşetinde yer alan “Yine Adıyaman” haberini okumuş bulunmaktayız. 05/06/2015 tarihinde Diyarbakır'da gerçekleştirilen ve 20/07/2015 tarihinde Şanlıurfa Suruç’ta gerçekleştirilen patlama olaylarında yer alan kişilerin Adıyaman nüfusuna kayıtlı olmasına dayanarak, iki olaya istinaden Adıyaman ilimizin ismi karalanmaya çalışılmıştır. Ülkemizi yasa boğan bu elim olaylarda faillerin Adıyaman’lı olması dolayısıyla genelleme yaparak Adıyaman halkının teröre destek veren insanlar olarak addedilmesi  ile söz konusu manşet, Adıyaman ilimizin ismini karalamaya ve ülkemizde sahip olduğu değerini kaybettirmeye sebebiyet vermektedir. Adıyaman birçok farklı etnik ve dini unsurun beraberce barış ve huzur içinde yaşadığı, camilerin cemevlerinden, cemevlerinin kiliselerden ayrı tutulmadığı, Kürdü, Türkü, Alevisi ve Sünnisi ile bir barış kentidir. Devletimizin başlattığı Çözüm Süreci için örnek olarak gösterilen bu güzide ilimizin terör vb. unsurların merkezi gibi gösterilmesine sebep olan bu haber bizi fazlasıyla üzmüştür. Adıyaman ilimiz bugüne kadar herhangi bir terör olayıyla adı anılmamasına rağmen iki elim olayın faillerine dayanarak genelleme yapmak suretiyle ilimizi ve halkımızı tüm Türkiye nezdinde zan altında bırakacak bir haber yapılmıştır.

Söz konusu haberin linki:

Netice-i Talep: Söz konusu manşet ve haberin incelenerek yayından kaldırılması, ilimize iade-i itibarının yapılması ve sorumlularının gerekli cezalandırmaya tabi tutulmasını, savcılığa şikayet hakkımızı saklı tutarak, talep ederiz.

TWİTTER DUYURU METNİ

Habertürk gazetesinin 22/07/2015 tarihindeki manşetinde yer alan “Yine Adıyaman” haberini okumuş bulunmaktayız. Diyarbakır'da 05/06/2015 tarihinde gerçekleştirilen ve Şanlıurfa Suruç’ta 20/07/2015 tarihinde gerçekleştirilen patlama olaylarında yer alan kişilerin Adıyaman nüfusuna kayıtlı olmasına dayanarak, iki olaya istinaden Adıyaman ilimizin ismi karalanmaya çalışılmıştır. Huzur kentimizi töhmet altında bırakan bu habere ve ilgili kişilere gereken tepkiyi acilen vermenin zamanı gelmiştir. Diğer sosyal medya hesaplarından da olduğu gibi twitter üzerinden de tepkimizi göstermek istiyoruz. Twitterda "#Adıyamanasaygıhabertürk''  hashtagi ile TT olup sesimizi duyurabiliriz. Birlik olmanın zamanı gelmedi mi?

Not:  TT olabilmek için aynı anda yoğun bir şekilde twitter yağmuruna tutmamız gerekiyor. Dolayısıyla yarın akşam (23.07.15 PERŞEMBE ) 21:00-23:00 arası hepinizi bilgisayar/telefon başına davet ediyoruz. Duyurabildiğiniz kadar duyurun lütfen.

İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler.