Göksu; Vakfın Özünde Hayırda Yarışmak Vardır

Adıyamanlılar Vakfı’nın Aralık ayı burs törenine konuşmacı olarak katılan Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri ve Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, “Vakfın özünde hayırda yarışmak vardır” diyerek, “Biz Bir Aileyiz” projesi konusunda önemli bilgiler verdi.

Vakfın Genel Başkanı Ramazan Aksoy’un yaptığı açılış konuşmasının ardından bursiyer öğrencilerinden Meral Turan ve Zeliha Erdinç, “Dünya Engelliler Haftası” nedeniyle slayt gösterisi eşliğinde bir sunum yaparak, toplumdaki “engelliler” ile ilgili bir bilinç oluşmasına vurgu yaptılar.

Her iki kolundan engelli olan Adıyamanlı hemşerimiz Ressam Ayşe Işık ise asıl engelin insanların zihinde olduğunu ve fiziksel engelin başarıya engel teşkil etmediği gibi daha fazla başarıya sevk ettiklerini belirtti.

Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, vakfın bir önceki başkanı Ömer Özkartal, AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, vakfımızın eski bursiyerlerinden ve genç girişimcilerinden Murat Altıntel ve Battalbey Çiğ Köfte’nin sahibi Sait Aybak da birer selamlama konuşması yaparak engellilerin başarı ve inanç konusunda özverili olmalarını ve iyi bir insan olmanın yolunun ise vakıf gibi hayır kurumlardan geçtiğini belirttiler.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan ve “Biz Bir Aileyiz” projesinin mimarlarından biri olan Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu, Adıyamanlılar Vakfı yöneticileri, çalışanları ve öğrencileriyle bir aile konumunda olduğunu belirterek bu konumunu daha illeri bir seviyeye taşımayı arzuladığını söyledi.

“Asım’ın nesli sizler olacaksınız”

“Vakfın özünde hayırda yarışmaktır vardır” diyerek konuşmasını sürdüren Göksu, “Vakıf demek, sadece paranın merkezi değil, insan kaynağının olduğu yer demektir. Vakıf demek, diğergâmlık ve özveriliktir. Vakıf hizmetleri demek, kendini aşıp da toplumun dertleriyle dertlenen insandır. Vakfın devamını sağlayacak olanlar gençlerdir. Aldığınız diploma, belki gün gelir işe yaramayabilir. Ama vakıfta edineceğiniz sosyal zenginlik sayesinde bundan ileriki hayatınızda büyük fayda göreceğinize inancım ise tamdır. Bilgi ve tecrübe paylaşımı çok önemlidir. Paylaşma kültürümüzü yüceltmek ve birbirimizin düşüncesinden yararlanmak en az diploma kadar önemlidir. Büyük şairimiz Mehmet Âkif’in hayaller kurduğu ve ‘Asım’ın nesli sizler olacaksınız’ dediği nesil sizlersiniz. Eğer gelecekle ilgili hayata önemli bir iz bırakmak istiyorsanız, “Biz Bir Aileyiz” projesine önem verip gerekli hassasiyeti göstermenizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL