Öğrencilerimiz Antalya’da Kamp Yaptı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve kardeş vakıflar olan Yeni Dünya Vakfı ile Adıyamanlılar Vakfı’nın işbirliğiyle Antalya’nın Kepez ilçesinde düzenlenen sömestr “Gençlik Kampı”na katılım üst düzeyde oldu.

Türkiye'nin bir çok illerinden gençlerin bir araya geldiği kampta 220 kişi katılırken, Sadece Adıyaman’da ise 45 öğrenci katıldı. 4 gün süren kamp sonunda ise öğrenciler yurt içi ve yurt dışından gelen diğer öğrencilerle yeni arkadaşlıklar kurarak kültürel kaynaşma yaşadılar. Kamp boyunca öğrenciler çeşitli spor müsabakalarda yer alarak turnuvalar düzenlendi.

Adıyamanlılar Vakfı öğrencileri, tanışma ve hasbıhal faslına iştirak eden 21 ve 22. dönem Adıyaman Milletvekili ve Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Üyesi Mahmut Göksu, “Biz dertli olan ve hizmet etme gayesindeki bütün cemiyetlerle çalışmaya devam edeceğiz. Bizim amacımız, ümmete hizmet etmektir. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır, sözleri fehvasınca biz de gençlere hizmet etmek için çabalıyoruz ve güçlü bir gençliğin güçlü yarınlar olduğuna inanıyoruz. Vakıf insanı olmak önemlidir zira bugün yaşama zevkinden ziyade yaşatma aşkına gönül vermek elzemdir” şeklinde konuştu.

Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Yakup Akıncıoğlu ise yaptığı açıklamada, “Yeni Dünya Vakfı ile birlikte Antalya da düzenlenen kampın gençlerin sosyal ve kültürel yönlerini geliştirmekte önemli rol oynamaktadır. Ayrıca bu tür kampların sadece yükseköğretim düzeyde değil, ilkokul ve ortaöğretime yönelik de yapılması gerekir” dedi.

Kampa Anayasa Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Hakan İlyas Akdoğan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bahattin Bayraktar, Antalya Müftüsü Osman Artan, Gençlik Spor İl Müdürü Burhanettin Hacicaferoğlu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de katıldı.

Öte yandan Adıyamanlılar Vakfı futbol ve voleybol takımları; Ankara, Antalya, Giresun, İstanbul, Konya gibi çeşitli illerin takımlarını eleyip şampiyon oldu. Ödüllerini ise Antalya’nın meşhur Belek semtinde, beş yıldızlı bir otelin açık hava salonunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından aldılar.

Kampın son gününde Adıyamanlılar Vakfı bursiyer öğrencilerinden Hasan Kocaboğa tarafından “Hitabet ve İletişim Teknikleri” alanında bir seminer verdi.

Haber: Yılmaz ÇOBAN –Hasan KOCABOĞA / ANTALYA