Hayırsever İş Adamlarına Anlamlı Plaket

Hayırsever iş adamlarına yönelik büyük bir organizasyona daha ev sahipliğini yapan Adıyamanlılar Vakfımız, her yıl vakfa burs hizmetinde bulunan ve öğrenci yurdu yapımı gayesiyle alınan arsa için destek veren hayırsever iş adamlarını birer plaketle ödüllendirerek katkılarından dolayı kendilerine teşekkür etti.

Vakfın çok amaçlı salonunda, radyo sunucusu Tayfun Ayaz’ın sunuculuğunda düzenlenen törene; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bağcılar Belediye Başkan Vekili Şahin Köse, Vakfımızın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy, Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, Bağcılar Belediye Meclis Üyesi Cuma Durak, Başakşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Melik, Sultangazi Belediye Meclis Üyesi Osman Yaşar, vakfın Mütevelli Heyet üyeleri ile Yönetim Kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları, basın mensupları ve bursiyer öğrenciler katıldı.

Aksoy; “İnananları ve Güvenenleri Mahçup Etmedik”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy, 20 yıldır vakfımızın kuruluşundan bu yana gerek üniversite öğrencilerine verdiğimiz burs hizmetinde, gerek kültür merkezinin yapımında ve gerekse öğrenci yurdunun yapılması için alınan arsa konusunda desteklerini bizden esirgemeyen ve bu anlamda büyük bir fedakârlık örneği sergileyen hayırsever iş adamlarımıza ne kadar teşekkür edilse bunun az olduğunu belirtti.

Aksoy konuşmasında, “Yılardır bu hayır yolculuğunda bizleri bir an olsun yalnız bırakmayarak bize inanan ve güvenen hayırsever iş adamı hemşerilerimizi onore etmek adına böylesi bir plaket töreni düzenleyip kendilerine onurluluk belgesi vermeyi görev bildik. Hayırsever iş adamlarımızı mahcup etmemek ve onların arzuları doğrultusunda güzel hizmetleri yapmanın gayreti içerisinde olduk. Allah onlardan razı olsun. Törene katılan bütün belediye başkanlarımıza ve iş adamlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de vakıf hizmetlerinin en güzelini yapmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Uysal; “Allah Birlikteliğinizi Muhafaza Etsin”

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Adıyamanlılar Vakfı’nı birkaç kez değişik vesilelerle ziyaret etme şansım oldu. İlk kez böylesi yüksek katılımın olduğu bir toplantıya iştirak ediyorum. Burada gördüğüm manzara beni gerçekten çok etkiledi. Adıyamanlılar Vakfı, gençlerine sahip çıkmakla birlikte gerçekleştirdiği güzel hizmetlerle de gurbetteki bütün Adıyamanlıların gönlüne taht kurduğu gibi, Adıyaman’daki hemşerilerinin de gururu hâline gelmiştir. Başakşehir de Adıyamanlılar nüfusunun en yüksek olduğu ilçelerin başında yer almaktadır. Buradaki Adıyamanlıların birlikteliğini de takdirle karşılıyorum. Allah bu birlikteliğinizi muhafaza etsin” şeklinde konuştu.

Göksu; “Dünyada En Önemli Şey Vakıf İnsanı Olmaktır”

Adıyamanlılar Vakfı’nın birçok hizmetinin gerçekleşmesinde büyük emeği olan ve katkılarıyla herkesin büyük sevgisini kazanan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Dünyada ya iz bıkanlardan olursunuz ya da iz sürenlerden olursunuz. Önemli olan şey, iz bırakma alanında katkı sağlamaktır. İşte Adıyamanlılar Vakfı, tam 20 yıldır birçok alanda gerçekleştirdiği hizmetlerle tarihe önemli izler bıraktı. Bu vakıf hizmetinde benim de emeğim oldu diyen her insan, bununla her zaman iftihar etmelidir. Çünkü sizi kıyamete dek hatırlatacak ve bizim inancımıza göre de öldüğünde dünya ile bağı kopan insanın temel değerlerinden en önemlisini teşkil edecek olan şey, insanın vakıf insanı olmasıdır. Vakıf insanının bu denli büyük önemi vardır. Adıyamanlı hemşerilerimiz -Allah’a çok şükür- bunun farkında olduğu için Adıyamanlılar Vakfı bünyesinde çok güzel hizmetlere imza atıyor. Yıllardır bu vakıf çatısı altında hizmetlerini sürdüren bütün Adıyamanlı hemşerilerimi yürekten kutluyorum ve onlarla her zaman gurur duyuyorum” dedi.

Köse; “Kültürel Değerlerinin Tanıtımında Öncü Rol Oynuyor”

Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Köse ise Bağcılar’da en faal sivil toplum kuruluşlarının başında hiç kuşkusuz Adıyamanlılar Vakfı’nın olduğunu hatırlatarak, “Adıyaman’ın kültürel değerlerini, İstanbul gibi büyük metropol bir şehirde en iyi şekilde temsil eden Adıyamanlılar Vakfı, sadece Adıyamanlıların değil diğer illerin de gururla örnek aldığı bir kuruluştur. Bağcılar Belediyesi olarak bugüne kadar birçok önemli sosyal ve kültürel etkinliklerimizi birlikte gerçekleştirdik. Yaptığımız bütün etkinliklere yüksek bir katılım sağlanmaktadır. Gerçekleştirdiği önemli hizmetlerinden dolayı bütün vakıf yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Hemşerilerimizle Ne Kadar Gurur Duysak Azdır

Vakfın bir önceki Genel Başkanı Ömer Özkartal, Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu ve İşadamları adına İşadamı Hasan Taşar, birer selamlama konuşması yaparak, “Yıllar önce hemşerilerimizi nasıl bir çatı altında toplayabiliriz ve onlara nasıl hizmet edebiliriz felsefesiyle yola çıktığımız bu hayır yolculuğunda bir an olsun desteklerini esirgemeyen Adıyamanlı hemşerilerimize ne kadar teşekkür etsek veya onlarla ne kadar gurur duysak azdır” dedi.

Geleceğin Zara’sı Betül Turan, Türküleriyle Programa Renk Kattı

Bu anlamlı programın finalinde ise aslen Adıyamanlı olup, Kocaeli Üniversitesi Televizyon ve Radyo Bölümü’nü okuyan Betül Turan sahne aldı. Adıyaman yöresine ait söylediği birbirinden güzel türkülerle büyük alkış alan Turan, “İlk kez Adıyamanlı hemşerilerimin bulunduğu ortamda sahne almanın heyecanını ve onurunu yaşıyorum. Bunun için büyük bir mutluluk duymaktayım. Bana bu imkânı tanıyan Adıyamanlılar Vakfı’mıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA