BAĞCILAR DA VAKFIMIZIN DA YER ALDIĞI 280 SİVİL TOPLUM KURULUŞU PLATFORMU DARBEYI KINADI

15 Temmuz itibariyle, vatan haini FETÖ mensuplarının kalkıştığı darbe girişimine karşı, vatan ve millet sevdalısı Adıyaman'lı hemşehrilerimiz, meydanları boş bırakmadılar.

"Vatanımızı kimselere yedirmeyiz, kolay bulmadık kolay kolay bırakmayız" diyerek vatan haini teröristlere meydan okuyan, cesur yürekli hemşehrilerimiz, sabahlara kadar meydanları bırakmadı ve vatan nöbeti tuttular.

Vatan haini FETÖ teröristleri bilsinler ki; AL BAYRAĞIMIZ RENGİNİ ŞEHİTLERİMİZ KANINDAN ALMIŞTIR. KANIMIZ AKMADIKÇA BAYRAK DÜŞMEYECEK, VATAN BÖLÜNMEYECEK, MİLLETİ VE VATANI TESLİM ALAMAYACAKLARDIR.

Vatan nöbetine devam eden Adıyamanlılar Vakfı ve mensupları, Bağcılar ilçesinde bulunan 280 sivil toplum kuruluşu ile birlikte düzenlenen toplantıya güçlü bir şekilde iştirak etmiş, hazırlanan kınama metnine imza atmış ve bir kez daha vatan sevdalılarının yanında olduğunu ve asla ayrılmaycağını deklare etmiştir.

Bağcılar meydanında 280 STK platformunun altına imzasi attiğı kinama toplantısına Adıyamanlılar Vakfımızı temsilen Vakıf Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Cuma Durak katıldı.

Kınama metni...

Çok Değerli Kardeşlerim. Aziz Vatandaşlarım ve Değerli Basın Mensupları; 15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir. Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır.

Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk Milleti’nin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, basın kuruluşlarımızın demokrasiye sahiplenmiş olmasından herkes büyük bir mutluluk duymalıdır.

Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş en büyük takdiri hak etmektedir.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclis’teki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz.

Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece ‘’Gazi’’ ünvanını bir kez daha hatırlatan Meclisimizle gurur duyuyoruz.

Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese,başta kahraman emniyet görevlilerimize, TSK’nın şerefli mensuplarına, gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız.

Ama en çok darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz. Bizler; gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz.

Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz.

Hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır. Allah’a şükür milletimizin sağduyusu, feraseti, cesareti ve Allah’ın yardımıyla bu belayı, bu fitneyi durdurduk.

Bu şerden, hem demokrasimizi hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık. Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek sorundayız.

Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi bir daha vurguluyoruz.
Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız.

Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.

Haber: Abdulkerim SONKAYA