Adıyamanlılar Vakfı Fikir Atölyesi Çalışma Platformumuzun Nisan ayı toplantısı

.

Adıyamanlılar Vakfı Fikir Atölyesi Çalışma Platformumuzun Nisan ayı toplantısı

İstanbul Aile Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sami Yılmaz beyi ziyaret ederek

"Aile" konu başlığında gerçekleşmiştir.

Ulusal ve Uluslararası ölçekte gelişen ifsat hareketlerine karşı Aile vakfının nesli ve aileyi ihya edici çalışmalarının işlendiği toplantıda, vakfımızın tanıtımını yaparak ortak hareket edilebilecek konular ele alınmıştır.

Çatısı altında yüzlerce Üniversite öğrencisi bulunan Adıyamanlılar Vakfının

misyonu; Adıyaman’dan İstanbul’a öğrenim görmeye gelen Üniversite öğrencilerine

hamilik yapmak, maddi ve manevi destekte bulunmak, Vakıf çatısı altında bir araya

gelerek birlik ve beraberliği sağlamak, gelenek ve görenekleri yaşamak ve

yaşatmaktır.

Anadolu’dan öğrenim görmek amacıyla memleketini, ailesini terk ederek İstanbul’a

gelerek, farklı şehir, farklı gelenek ve farklı değerlerden insanlar ile bir araya gelen

Üniversite öğrencileri; kozmopolit bir şehir yapısı ve dayatmacı bir seküler yaşam

tarzının etkisi ile muhafaza etmiş olduğu inanç ve değerleri de terk etmektedir.

İtikadi, manevi, ailevi değerlerin terki ve tahribi göz önüne alındığında,

Adıyamanlılar Vakfı’nda; bu değerlerin nasıl muhafaza edilmesi gerektiği ile alakalı

öğrencilerde farkındalık oluşturacak bir program yapılması hususunda İstanbul Aile Vakfı ile yapılabilecek iş birlikleri ele alınmıştır.

..