ÇELİKHANLILAR FEDERASYON GÜNDEMİ İLE TOPLANDI

Uzun bir yaz dönemi sonrasında ilk kez Federasyon gündemi ile toplanan İstanbul’daki Çelikhanlılar, İstanbul’da kurulması düşünülen ve Adıyamanlı STK’ların yer alacağı federasyona girme kararı aldılar.

Adıyamanlılar Vakfı Dernek Genel Merkezinde Ekim ayı toplantısını gerçekleştiren Çelikhanlılar, federasyon’a katılma kararının ardından yapılacak olan genel kurul toplantısını ise 30 Ekim de yapılması kararlaştırıldı. Toplantıya Dernek başkanı Fayik Yaylagül, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Ayrıca Çelikhan’ın eski eğitimcilerinden Mustafa Kartal’ın kızı Av. Gülcan Kartal, eşi ile birlikte ilk kez toplantıya katıldı. Bu önemli oluşumu meydana getirmesine katkısı olan herkese teşekkür eden Kartal, bundan böyle hep birlikte bu derneğin çok daha iyi yerlere gelmesini sağlamak için gönül birliği içerisinde olacağını söyledi.

Toplantının ana gündem maddesi olan Federasyon ile ilgili izahatlarda bulunan Çelikhanlılar Derneği Başkanı Fayik Yaylagül, İstanbul’da kurulacak olan federasyonun gerek İstanbul’daki Adıyamanlıların ve gerekse Adıyaman’ın geleceği açısından önemli bir karar olduğunu söyledi. Yaylagül, “Çelikhanlılar olarak bu önemli oluşumun içerisinde yer alarak diğer Sivil Toplum kuruluşlarıyla birlikte önemli hizmetlere imza atacağımızı düşünüyorum. Özelikle bu oluşumun en önemli temel ilkelerinden biri de İstanbul’daki Adıyamanlıların birlikteliğin sağlanması olacaktır. Umarız uzun zamandır konuşulan ve tartışılan federasyon konusu en kısa zamanda hayata geçer” diyerek, konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi.