Ahmet Sivil, Gereksiz Mazeretler Sadece Zaman Kaybettirir

Adıyamanlılar Vakfı’nın Nisan ayı burs törenine konuşmacı olarak katılan DIALOGUE Yabancı Dil Kursunun sahibi Ahmet Sivil, öğrenciler için geçersiz mazeretler sadece insana zaman kaybettirdiğini söyledi.

Burs Komisyonu tarafından tertiplenen ve sunuculuğunu ise Üniversiteliler Komisyonu Başkanı Metin Fendoğlu’nun yaptığı burs törenine İstanbul’da 6 şubesi bulunan DIALOGUE İngilizce ve Almanca yabancı dil kursunun sahibi Eğitimci-İşadamı Ahmet Sivil katıldı. Sivil, öğrencilere girişimcilik alanı başta olmak üzere mesleki deneyimini ve hayat felsefesi ile ilgili bilgiler verdi.

Eğitimde emek, sabır ve istikrar’ın çok önemli olduğuna değinen Sivil, “Bu üç ana unsur başarı için olmazsa olmazımızdır. İstikrarı olmadığı yerde huzur beklenemez. Başta toplum içindeki çekingenliğimizi ancak Sivil Toplum Kuruluşların içerisine girerek, birebir insanlarla olan ilişki düzeyinizi genişleterek ve aynı zamanda yeteneklerinizi de toplumla paylaşarak atabiliriz. İmkânsızlıkları başarmak için de mazeretlerin arkasına asla sığınmamalıyız. İmkânsızlıkları sıralamak veya geçersiz mazeretler sadece insana zaman kaybettiriyor. İngilizce öğrenmek için kimi zaman Türkçe bile bilmeyen Annemle bile İngilizce konuşuyordum. İşin pratik yönlerini iyi değerlendirmek lazım. Aksi halde başarı kendiliğinden gelmez.” Şeklinde konuşarak, bu yıl 4 öğrenciye ücretsiz dil kursu vereceğini de söyledi.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ise, gençlerden doğup büyüdüğü memleketine ve yaşadığı şehre sahip çıkma konusunda duyarlı olması gerektiğini belirterek, “Kendi derslerinde başarılı olan bir öğrenci ailesine, milletine ve devletine büyük fayda sağlayacağı muhakkaktır.  Buna inanarak ve güvenerek sizlere sahip çıkan vefakâr insanları mahcup etmemek için de gençlere büyük bir sorumluluk düştüğünü” ifade etti. Özkartal, burs törenine konuşmacı olarak katılan Ahmet Sivil’e ise teşekkür etti.

Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan da gençlerin itibarını her zaman kendi itibarı gibi gördüklerini belirterek, bu ülkenin geleceğini emanet edeceğimiz gençlere büyük bir sorumluluk beklediğini söyledi. Bayhan, “Eskiden şehirler ve ülkeler fethedilirdi. Şimdi ise her insan bir şehir kadar güçlüdür. Bu nedenle geçmişteki o zorbalık, kavgalı ve gürültülü dönem geride kaldı diyebiliriz. Gençlerimiz artık bunun farkındadır ve yaptığı işin bereketiyle birlikte sinerjisini ve enerjisini iyi alanlarda harcamaktadır” dedi.

Burs komisyonu başkanı Ramazan Oruç ise, öğrencilere burs törenlerinde verilen saatte riayet edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, bu konuda hassasiyet göstermelerini istedi.