Adıyamanlılar Vakfı 500 Kişiye Giyim Yardımında Bulundu

Adıyamanlılar Vakfı Hanımlar Komisyonu Başkanlığı tarafından maddî durumu iyi olmayan 500 yoksul ve kimsesiz çocuğa giyim yardımında bulunuldu.

Hayırsever işadamlarının yardımları ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırmak için Adıyaman Belediyesi TOGEM Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Başkan Yardımcısı Av. Abdurrahman Dursun, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Yalçın ile Cuma Durak,  Adıyamanlılar Vakfı Hanımlar Komisyonu Başkanı Hülya Göksu, Adıyaman Şube Başkanı Murat Demirkol, Adıyaman Belediyesi TOGEM Koordinatörü Sümeyye Şafak, Hanımlar Komisyonu  Başkan Yardımcısı Şaide Karabulut ve Vakfın Adıyaman Şubesi Kadın Kolları Başkanı Hatice Dağdeviren katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Hanımlar Komisyonu Başkanı Hülya Göksu, biriken bir yapıyla bugünlere gelmenin sevincini yaşadığını söyledi.

Göksu, “Etkinliklerde en çok bilim ve kültürel faaliyetlere ağırlık vermeye çalıştık. Vakfımız, yardım yapmak isteyen hayırsever vatandaşlar ile yardıma muhtaç olan insanlar arasındaki köprü görevini yürütmeye çalışıyor. Kaldı ki, olmayanın olanda hakkı olduğunu her zaman bilmek lâzım.  Yardımlaşma düsturu ile hareket ettiğimiz zaman ihtiyaç sahibi kimse kalmayacaktır” diyerek, yardımlarından dolayı başta Taha Tekstil yöneticileri olmak üzere katkı sağlayan bütün iş adamlarına teşekkür etti.

Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan ise, “Müminin tebessümü sadakadır. Biz sadece paramızın, arabamızın, evimizin, makâmımızın emanetçisiyiz. Mademki, emanetçiyiz bu emaneti paylaşarak bereketli hâle getirebiliriz. Bugün gerçekleşen giyim yardımı sadece sizin başka bir yerde olan emanetinizin takdimidir. Birileri o emaneti aldı, üretti ve tezgâhlara koydu. Birileri de onu organize etti ve buralara kadar getirdi. Vakıf olarak bize düşen bir görev olduğunda her zaman hizmetinize amade olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu yardımı yapan ve aracı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ise, “Vakfımız sadece İstanbul’da değil, aynı zamanda İstanbul-Adıyaman arası köprü görevini de yapıyor. Bizler, gurbetteki Adıyamanlılar olarak Adıyaman ve ilçelerine her zaman hasret duyduğumuz gibi, memleketimizin insanlarını da imkânlar ölçüsünde gereken yardımları yapmaya devam ediyoruz. Sizlerle beraber olmak ve sizleri Vakfımızın çalışmalarından haberdar etmek için buradayız. Ne de olsa vakıf demek, bağışlamak demektir” diyerek görüşlerini ifade etti. Haber: Zeynal BOZ-Abdulkerim SONKAYA