On Binlerce Adıyamanlı Piknikte buluşuyor

Adıyamanlılar Vakfı her yıl olduğu gibi bu yılda 1 Temmuz Pazar günü Sultangazi Kentormanı Sarıtepe Anfi Tiyatro bölümünde binlerce Adıyamanlının katılacağı bir büyük organizasyona ev sahipliğini yapacak.

Piknikle ilgili son hazırlıklarını sürdüren Adıyamanlılar Vakfı’nın düzenlediği 16. Geleneksel pikniğe milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratlar, işadamları, sanatçılar, basın mensupları, sivil toplum kuruluşların yöneticileri ve başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde 10 binlerce vatandaş katılacak.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Adıyamanlılar Vakfı Başkan Yardımcısı ve Piknik komisyonu başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Türkiye geneli Adıyamanlıların iştirakiyle düzenlenen geleneksel pikniğin Adıyamanlılar için önemli bir sembol olduğunu ve bu önemli etkinliği İstanbul’daki bütün il, ilçe ve köy dernekleriyle işbirliği çerçevesinde düzenlediğini söyledi.

Dursun, “Senede bir kez de olsa piknik bahanesiyle 10 binlerce Adıyamanlı hemşehrilerimizin katıldığı piknik şöleninin sadece piknik amaçlı değil, aynı zamanda vatandaşlar arası birlik ve beraberliğin kaynaşmasına vesile olduğu gibi istişare açısından da son derece önemli sosyal bir etkinlik olarak görüyorum. Türkülerin ve şarkıların söylendiği, halayların çekileceği, yumurta ve çuval yarışmaların yapılacağı piknikle alakalı bütün hazırlıklarımız devam etmektedir. Vatandaşlarımızın ulaşım sıkıntısını gidermek için de gerekli tedbirleri alarak, İstanbul’un birçok ilçe ve semtinden onlarca otobüs servisi hizmet verecek. Bu konuda detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız adiyamanlilarvakfi.org.tr adresinden ulaşabilirler” dedi.