Binlerce Adıyamanlı Geleneksel Piknikte Özlem ve Hasret Giderdi

Merkezi İstanbul’da olan Adıyamanlılar Vakfı’nın tertip ettiği bu yıl 16’ncısı düzenlenen geleneksel pikniğe binlerce vatandaşımız katıldı. Sultangazi Kent Ormanı’nın Sarıtepe Anfi Tiyatro bölümünde bir araya gelen vatandaşlar Adıyamanlı sanatçıların türküleriyle gönüllerince eğlenerek birbirleriyle özlem ve hasret giderdi.

Adıyamanlılar Vakfı Başkan Yardımcısı Av. Abdurrahman Dursun’un başkanlığında kurulup Vakfın Yönetim Kurulu ile bazı Komisyon Başkanları’ndan teşekkül olan Sosyal Etkinlikler Komisyonu’nun tertip ettiği pikniğe Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sabri Orman, İBB Fen İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Uçak, AK Parti Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Adıyaman eski Milletvekili Mahmut Göksu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Dârülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ebubekir Fırat, Kâhta Belediye Başkanı İ. Yusuf Turanlı, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Adıyaman Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, İnlice Belediye Başkanı Ebubekir Ümirhan, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hacı Orhan, Kâhta Belediyesi eski  Başkanı Abdurrahman Toprak, Adıyamanlılar Vakfı Başkan Vekili ve İGTOD Başkanı Mustafa Karlı, Mega Center Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kılıç, Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Komisyon Başkanları ile pek çok bürokrat, siyasi parti temsilcileri, çeşitli vakıf ve dernek başkanları, işadamları, sanatçılar, dengbejler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Sunuculuğunu Ahmet Hakan Karagül ve Haydar Ulaş’ın üstlendiği pikniğin açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, bu yıl gerçekleştirilen 16. Geleneksel Piknik Günü’ne binlerce vatandaşımızın katılmış olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ve Vakıf olarak tek gayelerinin insanlara hizmet etmek olduğunu ifade etti.

Ayrıca İstanbul’daki Adıyamanlıların bürokratik ve siyasi alanda kendilerini temsil edebilecek bir milletvekilinin olmamasının çok büyük bir dezavantaj olduğunu belirten Özkartal, “Nüfus itibarıyla İstanbul’da önemli derecede bir potansiyelimiz var. Ancak ne yazık ki gerek bürokraside ve gerekse siyasette çok fazla söz sahibi olamamanın sıkıntısını yaşıyoruz. Yeterince söz sahibi olmak için en az bir veya iki milletvekilimizin İstanbul’da olması gerekiyor. Bu ve buna benzer sıkıntılarımızın giderilmesi için de Adıyamanlı sivil toplum kuruluşlarının daha iyi organize olması lâzım. Bugüne kadar kısıtlı imkânlarına rağmen birçok hizmetin öncülüğünü yapan Adıyamanlı hemşerilerimizin gelecekte çok daha güzel hizmetlere imza atacaklarına gönülden inanıyorum. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayarak pikniğimize teşrifte bulunan bütün katılımcılara minnet borçluyuz. Ayrıca pikniğin yerini bize tahsis ederek her türlü konuda bizlere yardımcı olan Sultangazi Belediyesi’ne teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, AK Parti Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Dârülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan, Kâhta Belediye Başkanı İ. Yusuf Turanlı, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hacı Orhan ve Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya da birer selamlama konuşması yaparak dernekçiliğin en güzelini Adıyamanlıların yaptığını belirttiler. Ayrıca piknik ve futbol turnuvası vesileleriyle her yıl farklı etkinlikler çerçevesinde binlerce vatandaşı bir araya getiren Adıyamanlılar Vakfı’na çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Futbol Turnuvası’na katılan 28 takımın dernek başkanlarına plâketleri verildi

Protokoldeki konuşmaların ardından Adıyamanlılar Vakfı’nın bu yıl tertip etmiş olduğu Geleneksel Futbol Turnuvası’na katılan 28 dernek başkanlarına turnuvaya katılımlarından ve katkılarından dolayı birer teşekkür plâketi verildi. Dernek başkanlarına plâketlerini Vakıf Başkanı Ömer Özkartal ve diğer yöneticiler takdim ettiler.

Sanatçıların türküleriyle eğlendiler

Adıyamanlı Türk Halk müziği sanatçılarından Haydar Ulaş, Ramazan Garipses, Kâhtalı İbrahim, Kâhtalı Mustafa, Ramazan Koç, İbrahim Harikases, Yaman, Azer Aktaş, İbrahim Ocak, Kâhtalı Mustafa, Mustafa Korkmaz, Kadir Gör, Cemil Fırat, Kadir Bahçe, Kerem ve Kâhtalı Bilal gibi birçok sanatçının türküleriyle coşan Adıyamanlılar uzun süre halay çekerek oynadılar.

Çelikhanlı dengbejler coşturdu

Çelikhan Belediyesi’nin katkılarıyla Adıyamanlılar Vakfı’nın pikniğine katılan Çelikhan’ın sevilen dengbejlerinden baba Haşim Tokdemir ile kızı Gülistan Tokdemir sahneye çıktıkları anda âdeta izdiham yaşandı. Özellikle Adıyaman yöresine ait kostümüyle dikkatleri üzerinde toplayan ve gittiği her yerde vatandaşların sevgi seliyle karşılaşan Gülistan Tokdemir, söylediği Kürtçe ve Türkçe türkülerle seyircilerden büyük alkış topladı. Kendilerine gösterilen yakın ilgi, sevgi ve muhabbetten dolayı bütün izleyicilere teşekkür eden Gülistan Tokdemir, bu aşamaya gelmelerinde Adıyamanlılar Vakfı’nın ve İstanbul’daki Adıyamanlı işadamlarının büyük katkıları olduğunu belirterek böylesi anlamlı bir günde Adıyamanlı hemşerilerimizle kendilerini buluşturmasına vesile olan Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora’ya ve bütün Vakıf yöneticilerine teşekkür etti.

Katılımcılara Adana kebabı ikram edildi

Adıyamanlılar Vakfı, bu yıl ilk kez pikniğe katılan başta protokol üyeleri olmak üzere tüm vatandaşlara Adana kebabı ikramında bulunurken aynı zamanda Vakfın düğün salonu işletmecisi olan Hasan Demir ise yaklaşık 1.000 kişiye kendi imkânlarıyla pilav dağıtarak pikniğe katkı sağladı.

Gençlik Komisyonu’nun takdire şâyân çalışması

Pikniğin düzenlenmesindeki en etkin rolü her zaman olduğu gibi yine Vakfın Gençlik Komisyonu üstlendi. Komisyon Başkanı Ömer Baydur ve beraberindeki komisyon üyeleri tarafından pikniğin güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra protokol yerinin hazırlanması, çadırların kurulması, araç trafiğinin sağlanması, piknik alanına afişlerin asılması, yemek ve içme suyu dağıtımının yapılması gibi önemli çalışmalara imza attılar. Piknikteki çay dağıtım sorumluğunu ise gene her zaman olduğu gibi Tırkidin Derneği’nin ünlü çaycılarından Ahmet Baydur ve bazı gençlerimiz üstlendi.

Başkan Turanlı Özkartal’a el dokuması bir kilim hediye edildi

Kâhta Belediye Başkanı İ. Yusuf Turanlı, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile birlikte Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal’a görevi süresince yaptığı çalışmalarından dolayı el dokuması bir kilim hediye etti. Özkartal ise Başkan Turanlı ya nezaketten dolayı  teşekkür etti.

Ayrıca GAP Gazeteciler Birliği Başkan Yardımcısı Gökhan Bayram ve “www.kahtagurbet.net” isimli web sayfasının Genel Yayın Yönetmeni Murat Öcal ile birlikte yine bu web sayfasında okuyucular tarafından ‘Yılın En Başarılı Belediyesi’ seçilen Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya’ya da birer teşekkür plâketi verildi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA - İSTANBUL