Avşa Adasındaki Engelliler Toplantısına Vakfımızda Katıldı

Her yıl geleneksel olarak Türkiye’nin değişik illerinde bir araya gelen ve bu yıl ise Balıkesir’in Avşa adasında bir araya gelen Engelliler toplantısına Adıyamanlılar Vakfımızı temsilen Engellilerden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Buğday da katıldı.

Başkanlığını Adıyamanlı hemşehrimiz Yusuf Çelebi’nin yaptığı Uluslar arası Engelliler Konfederasyonu toplantısına Yurt dışı ve yurt içinden yaklaşık 2500 kişi katıldı. 4 gün süren toplantıya Aile ve sosyal politikalar Bakanlığı Genel Müdürü Aylin Çiftçi de katıldı.

Çiftçi, hem son zamanlarda engelliler hakkında çıkan kanun ve yasalarla ilgili bilgiler verdi. Hem de engelli vatandaşların sorunlarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e aktarmak için notlar aldı.

Adıyamanlılar Vakfı Engellilerden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Buğday, engelli bir kızın babası olarak böylesi anlamlı bir toplantıya katılmaktan son derece büyük bir onur duyduğunu söyledi.

Uluslar arası Engelliler Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi de toplantının amacı uluslar arası engelli vatandaşları her yıl Yurtiçi ve yurt dışında değişik güzel mekanlarda bir araya getirerek onların birbirleriyle kaynaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Haber: Abdulkerim SONKAYA / İSTANBUL