GURBETÇİLER, VAKFIMIZIN GELENEKSEL BAYRAMLAŞMADA HASRET GİDERDİ

Adıyamanlılar Vakfımız, her yıl dini bayramda olduğu gibi bu yıl da Ramazan bayramının birinci gününde düzenlenen bayramlaşma törenine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Adıyamanlılar Vakfı’nın düzenlediği bayramlaşma törenine Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı ve Adıyaman dernekler Federasyonu Başkanı Nevzat Bayhan, Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy, Vakfın kurumsal başkanı Ömer Özkartal, Mütevelli heyet üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, STK başkanları, iş adamları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşma töreninin açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel başkanı Ramazan Aksoy, dini bayramlar insanlar arasında kırgınlığı ve küskünlüğü ortadan kaldırdığı gibi kardeşliğin ve dayanışmanın en önemli sembolü olduğunu belirterek, “Bu önemli günde bir araya gelerek bayramlaşmaya katılan bütün hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. İstanbul’da yaklaşık yarım asırdır devam eden Adıyamanlılar arasındaki kadirşinaslık ve kardeşlik ruhu her geçen gün artarak devam etmesi Adıyaman’ın geleceği için büyük bir önem taşımaktadır” diyerek bayramlaşmaya katılan bütün katılımcılara teşekkür etti.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise yaptığı konuşmada Adıyamanlıların birlik ve beraberliği her türlü övgüye değer olduğunu kaydederek, “Bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine biz Müslümanlara düşen en önemli görev hiç kuşkusuz İslam coğrafyasında ve orta doğuda yaşanan olayların bir an önce son bulması için dua etmeliyiz. Allah bu güzel kardeşliğinize gölge düşürmesin” diyerek bayramlaşmaya katılan bütün Adıyamanlılara teşekkür etti.

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Vakfın kurumsal başkanı Ömer Özkartal birer selamlama konuşması yaparak, dini bayramlarda yaşanan birlik ve beraberliğin güzel yönlerinden bahsederek İslam kardeşliğin görevi gerek yaşam felsefesiyle, gerek davranışlarıyla ve gerekse barış ve hoşgörü düşüncesiyle her zaman dünyaya örnek olmaları gerektiğini söylediler.

Haber: Abdulkerim SONKAYA